Протест с искане за равни права при отглеждането на децата

...
Протест с искане за равни права при отглеждането на децата
Коментари Харесай

Протест с искане за равни права при отглеждането на децата на разделени родители се проведе в София

Протест с искане за равни права при развъждането на децата на разграничени родители се организира в столицата. Това става за поредна година. В Деня на бащата родители и деца се събраха на площад „ Независимост " в демонстрация, проведена от Фондация " Споделено родителство ".

Организаторите упорстват при разлъка на двамата родители законовата норма да е детето да може да прекарва еднообразно време и с двамата, с цел да не се стигне до родителско отчуждение. Всяко дете има право да бъде най-малко 35% от времето си с единия от двамата си разграничени родители, а международният опит предлага разнообразни разновидности, изясни за БНР юрист Карло Луканов.

" Шведите предлагат промяната да става през 15 дни, тъй като това е времето, през което на детето му домъчнява за другия родител, един път, и повторно по кое време има математически минимум прехвърляния. Допустимо е всевъзможни разновидности и по тази причина родителите би трябвало сами да си намерят кой е най-хубав за тях. При мене като посредник един път пристигнаха хора, които преди да се разделят, гледаха детето два дни единият, два дни другият, работеха и двамата на смени, и при тях естествено било да продължи по същия метод и за детето нищо не би се трансформирало ".

Отчуждаването от единия родител води до психически контузии за детето, уверени са уредниците на митинга. На него имаше доста родители с децата си и възрастни хора, които са израснали като деца на разграничени родители. От трибуната беше дадена опция да бъде споделен позитивния и отрицателния опит. В един от показаните случаи майка има щерка, която страда от родителско отчуждение, тъй като е " манипулирана от татко си дотам, че сега аз нямам никаква връзка с нея. Не дава отговор на вайбър не желае да ме вижда, насаждана й е изкуствена ненавист ".

Други описаха по какъв начин децата им намират наслада при общуването и с двамата си родители, без значение от раздялата им. " Понякога това е по-доброто решение за децата. Моите деца се усещат прелестно от това, че могат да бъдат с двамата си родители еднообразно време от живота си, да получават поддръжката на бащата и на майката по един доста любящ метод ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР