Протест пред парламента срещу мораториума върху лекарствата и новите терапии.

...
Протест пред парламента срещу мораториума върху лекарствата и новите терапии.
Коментари Харесай

Протестиращи излязоха срещу мораториума върху лекарствата

Протест пред Народното събрание против мораториума върху медикаментите и новите лечения. Според мораториума за една година се стопира финансирането на лекуването с нови медикаменти.

Граждани, пациентски организации, даже политици са на митинга, те се отзоваха на апела на две заболели да се опълчват на мораториума на медикаментите.
Мая Манолова, омбудсман: Този мораториум лишава вярата да се излекуват болните, той е и нечовечен, тъй като нямат вяра да получат ново лекуване, да вземем за пример. Аз предизвестих, че ще напиша конституционна тъжба, чаках, че президентът ще наложи несъгласие и върху текстовете в бюджета, свързани с новите лечебни заведения и приемането на финансиране.
От мораториума се чака да бъдат спестени 25-30 млн. лв. и тя визира медикаменти против онкологични, онкохематологични и ревматологични болести, които са от най-ново потомство и се предписват като втора и трета линия на терапия, когато обичайното лекуване не е дало резултат.
 Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от НЗОК Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от НЗОК
Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху възбраната за финансиране на нови медикаменти от здравната каса следващата година. Държавният глава счита, че мораториум...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР