Протест под наслов Русе иска да диша“ събра над 200

...
Протест под наслов Русе иска да диша“ събра над 200
Коментари Харесай

Над 200 протестиращи срещу обгазяването в Русе

Протест под наслов „ Русе желае да диша “ събра над 200 души на площада пред общината довечера. Хората, които се проведоха посредством обществените мрежи, упорстват най-сетне да се постави завършек на обгазяванията на града и да се вземат незабавни и съответни ограничения, съобщи БГНЕС.

Плакати и листовки в ръцете на деца и разлепени по детските колички, маски на лицето и противогази – по този начин изглеждаше площадът, а участниците в митинга за следващ път обявиха желанието си да дишат чист въздух. Организаторът Владислава Гарвалова изрази общото мнение, че е извънредно време екоинспекцията в Русе да се трансформира в работеща институция, която не разчита единствено на сигнали, а да бъде виновна за това какво се случва със положението на въздуха.

„ Знаем, че има и авто трафик, само че тук става въпрос за токсини, които са от индустриален генезис, и те би трябвало да подсигуряват, че те не са във въздуха. И ние към този момент да се радваме на едни спокойни нощи. Тук става въпрос за въздух, който поемаш във всяка една секунда от живота си – можеш да избереш да не пушиш, да водиш здравословен метод на живот, само че въздуха няма по какъв начин да го избереш, той би трябвало да ти бъде обезпечен “, съобщи Гарвалова.

Над 1000 души са подписали онлайн петиция до президента Румен Радев, в която разказват проблемите на Русе и упорстват за съответни дейности. Тя бе прочетена пред събралите се хора, а идната седмица ще бъде импортирана в канцеларията на президента. Русенци обявиха, че търпението им се е изчерпало и в случай че няма действителни дейности и резултати, са подготвени да прибегнат и до гражданско непокорство.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР