Протест на служители на Пирогов пред болницата имаше този следобед,

...
Протест на служители на Пирогов пред болницата имаше този следобед,
Коментари Харесай

Служители на "Пирогов" протестираха срещу "прибързаните уволнения" след смъртен случай

Протест на чиновници на " Пирогов " пред болничното заведение имаше този следобяд, както се закани през вчерашния ден синдикалната организация в лечебното заведение. Протестиращите настояха да се преразгледа решението на шефа Асен Балтов за уволняване на целия дежурен екип в кабинет 126, който на 16 септември отказал да прегледа пациент, доведен по неотложност с кола за спешна помощ, и го пренасочил към друга болница, само че индивидът скоро по-късно умрял.

Според протестиращите уволненията са прибързани и първо би трябвало да се изчака да завърши инспекцията на Изпълнителна организация " Медицински одит " по случая. Смятат, че вътрешната инспекция не е задоволителна. Целта на митинга е и да изрази морална поддръжка и съпричастност към отстранените сътрудници и да се стартира открит диалог за " апокалипсиса на " Пирогов ".

Бившият зам.-директор на " Пирогов " и сегашен шеф на Четвърта хирургична клиника доктор Стоян Сопотенски, който също беше измежду протестиращите пред болничното заведение, съобщи пред публицисти, представен от " Дарик ", че отговорност по случая е на завеждащия незабавното поделение сега - доктор Асен Меджидиев. Според Сопотенски пациентът не е бил върнат, а е бил ориентиран към лечебно заведение, в което се е лекувал няколко дни преди да потърси помощ в " Пирогов ". По думите му от болничното заведение напущат лекари и медицински сестри и има доста проблеми за решение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР