Протест на работници на „Автомагистрали-Черно море“ блокира пътя Русе-Разград. Те

...
Протест на работници на „Автомагистрали-Черно море“ блокира пътя Русе-Разград. Те
Коментари Харесай

Протестиращи затвориха пътя Русе - Разград със 100-метров трибагреник

Протест на служащи на „ Автомагистрали-Черно море “ блокира пътя Русе-Разград. Те затвориха за половин час кръстовището към село Червена вода на изхода на Русе, като разпънаха и 100-метров народен байрак. До напрежение и колони от коли не се стигна, защото полицията бе въвела обходни направления.
Снимка: Емил Димитров
Протестиращите работят по ремонта на пътя Русе-Червена вода-Кубрат, който се чака повече от 40 години. Той трябваше да е подготвен през септември, само че се бави поради липса на пари за материали. Заради неизплатените пари към сдружението от страна на страната се стига до пpинyдитeлнo cпиpaнe нa paбoтa и възможност от cъĸpaщeния на хора.
Снимка: Емил Димитров
„ Протестираме, с цел да си запазим работните места и да си получаваме заплатите постоянно “, сподели Яшар Мухарем, който работи по пътя Русе-Кубрат.

Засега се бави единствено една заплата, само че терзанията на служащите са, че това може да е единствено началото.
Снимка: Емил Димитров
Синдикалният водач Пламен Петков изчете декларация до президента Румен Радев, в която се акцентира, че митингът не е политически и се упорства да се изплатят забавените от страната близо 37 млн. лева

„ Имаме доста огромен проблем с регулярната доставка на материалите, спрени сме отвред - газ, ток, вода. Личният състав стартира да напуща, знаете по какъв начин е с фрагментите, доста е мъчно да се работи ", сподели той.

Ако казусът не се реши, митингите ще продължат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР