Протест и пътни блокади готвят работещите в Автомагистрали - Черно

...
Протест и пътни блокади готвят работещите в Автомагистрали - Черно
Коментари Харесай

„Атомагистрали – Черно море“ готвят протест и пътни блокади

Протест и пътни блокади готвят работещите в " Автомагистрали - Черно море ". От 10,30 часа в петък те ще блокират придвижването по Автомагистрала " Хемус " - Пътен възел Белокопитово; Автомагистрала " Тракия " - км 165, бензиностанция ОМВ, дясно платно; Град Русе - Път I-II Русе-Варна, на кръстовището до магазин " Джъмбо ". Ще стачкуват и пред Министерския съвет.

" Ние, работещите в " Автомагистрали - Черно море " АД, град Шумен, от края на април вършим опити да получим заработените средства за ремонта на автомагистрала " Тракия " от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство ". Това се показва в изказване на Синдикалната организация на КНСБ в " Автомагистрали - Черно море " АД.

Общото обвързване все още за обекта от страна на възложителя - " Автомагистрали " ЕАД, посредством АПИ към нас е в размер на 36 877 662.42 лв. с Данък добавена стойност, допълват от сдружението.

Синдикалистите декларират, че са създали две публични срещи с екипа на министър Комитова, написали са голям брой писма и заявления до нея и до служебния министър председател, като персонално от Комитова е било оповестено, че на правилните компании ще бъде платено.

Липсата на изцяло решение от страна на Министерство на регионалното развитие и Агенция " Пътна инфраструктура ", макар извършените срещи и множеството писма, докара до закъснение на заработените ни с почтен труд заплати, декларират от КНСБ. За интервала, в който е изпълняван обектът, те са в размер на 7 548 097,25 лв. дружно с осигуровките към тях. За месец юли заплатите и осигуровките към тях са в размер на 1 376 052 лв., допълват синдикалистите.

Липсата на изцяло решение е довело и до наложително прекъсване на работа във всички звена, заради липса на материали; от време на време прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени; идни съкращения, заради неспособност да се работи, без да се обезпечи ритмично възнаграждение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали; утежняване на финансовото положение на " Автомагистрали Черно море ", показват синдикалистите.

" Търпението ни е изчерпано! Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение. С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за правото си на труд и възнаграждение ", показват от синдиката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР