Просто Киро няма спиране! Т. нар. премиер на България изнесе държавна

...
Просто Киро няма спиране!
Т. нар. премиер на България изнесе държавна
Коментари Харесай

Просто Киро изнесе държавна тайна

Просто Киро няма прекъсване!

Т. нар. министър председател на България изнесе държавна загадка за специфична интервенция на Военното разузнаване, отпред на която е ген. Венелин Венев.

Това се случи в Народното събрание през днешния ден по време на така наречен парламентарен надзор.

За изнасяне на класифицирана информация Наказателният кодекс планува 10 година затвор.

Ето какво разкри Кирил Петков.

Специална група български военни под командването на шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев, е в Мариупол, с цел да изтегли моряците от блокирания там български транспортен съд.

Групата е била подготвена да изтегли екипажа при започване на седмицата, само че обстановката е била прекомерно рискована, сподели Петков.

„Молбата на капитана беше – оставете ни тук за момента, рискът съгласно нас е по-голям в сравнение с вас ви рапортуват. Когато имам подобен апел от капитана, аз споделих – те би трябвало да си решат, това е тяхна отговорност, техните животи, и аз не мога да кажа нищо повече оттук“, сподели още Петков.

„Искам да ви уверя също, че военачалник Венев, който персонално дава отговор за тази интервенция, е в връзка и с съветската страна, и с украинската страна“, добави Петков.

По думите на премиера на борда на „Царевна“ има 15 българи.

От ГЕРБ-СДС реагираха стремително.
Кирил Петков обществено, в намерено съвещание на Народно събрание, директно излъчено по Бнт изнесе информация, касаеща специфична интервенция на специфична работа към МО на РБългария по извеждането на български екипаж на блокирания в Мариупол транспортен съд. Редом с детайлности към дейностите на Служба „Военна информация“, министър председателят назова съответни имена и участници, с което изложи на опастност живота на български офицери. Нашите въпроси са:  ❓️ Разрешавал ли е министърът на защитата сходна интервенция?  ❓️ Уведомен ли е Президента Радев, като висш главнокомандващ за тази интервенция?  ❓️ Ще се самосезира ли ДКСИ по изнесената класифицирана информация? Настояваме за отговори! Настояваме за привикване на изключително съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност!  ❌️ Поведението на Кирил Петков е рисково! Застрашава триумфа на задачата, излага на риск живота на български жители! – написа шефката на опозиционната група Десислава Атанасова в обществената мрежа. Ще напомним, че в 33-годишната история на прехода у нас единствено още един министър председател – Сергей Станшев, е бил упрекнат в изнасяне на секретна информация. Станишев, който от дълги години е отпред на ПЕС, загуби папки с такава информация, а очевидец по делото му бе Бойко Борисов, чиито показания го оневиниха. Президентът Румен Радев мълчи по новия случая с изнасяне на секретна информация – в тази ситуация от негов любим, за който работи да стане министър председател.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР