Просто е като бял боб, че Ваня Григорова няма шанс,

...
Просто е като бял боб, че Ваня Григорова няма шанс,
Коментари Харесай

Влизаме ли в капана на Митрофанова? Ако Терзиев загуби вота, ще кажела на Путин, че са взели София

Просто е като бял фасул, че Ваня Григорова няма късмет, тъй като софиянци не желаят руска власт, разяснява Мирослав Севлиевски  

Николай Малинов е сглобил клопката на Елеонора Митрофанова. Ако претендентът им Ваня Григорова завоюва на балотажа за кмет, ще съобщи на съветската посланичка „ спечелихме “, а тя ще прати факс до Путин с текст „ Взехме София “. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски. 

„ Григорова няма никакъв късмет, тъй като софиянци и българите не желаят руска власт. Те не желаят това, което групата й – да излезем от НАТО “, добави той.

„ Ваня Григорова и Румен Радев свършиха хубава работа през последните месеци. Те утрепаха „ Възраждане “. Тя е красивото лице на тази партия и по тази причина имат толкоз малко гласове в София. Вече „ Възраждане “ виждат Григорова като техен съперник и по тази причина няма да я поддържат “, съобщи някогашният министър. 

Имаме нов водач – Васил Терзиев, добави той.

„ Виждам нови сили, които отиват към левите. Това е много ненадейно. Те имат сериозен триумф. Вървим към борба за нов водач на левицата. Възможен е поврат на балотажа, тъй като единият претендент има какво да взема, а другият е получил това, което имал да взима “, сподели пък журналистът Ружа Райчева.

„ Тук има борба за бъдещето на сглобката. Въобще не е избор сред двама леви претенденти. Откога нямаме подобен конфликт – синьо с ляво? Имаме съпротива против сглобка и по тази причина Григорова има късмет да обърне резултата на втория тур “, изясни тя. 

Според нея има латентен избор за Ваня Григорова – хора, които не са дали своят вот на първия тур, само че ще я поддържат в този момент. 

„ Новината от през вчерашния ден е опита на Борисов да убеждава своите гласоподаватели да поддържа извънредно ляв, неокомунистически претендент за кмет на София. Факт е, че водачът на ГЕРБ изрича желание за проруски, извънредно леви сили. Там е и прословутия Николай Малинов, който е награден с медал от Путин. Това е нещо, което надминава предстоящият по самоизтребление, което Борисов подхваща “, разяснява пък политологът проф. Светослав Малинов.

„ Ще видят хората, че Григорова е подкрепяла Путин, че е срещу капитализма. Сблъсъкът й с Терзиев не бе очакван, само че в този момент всичко, което бе част от чара й, ще е на фокус “, сподели още той.

„ Голяма е драмата на десния човек, който на балотажа в София не вижда себе си. Ще имаме нехарактерен избор сред две леви кандидатури. За тези гласоподаватели е мъчно да изберат дали да гласоподават протестно против влизането на Ваня Григорова в общината, или пък да санкционират Васил Терзиев поради опита му да бъде показан като дяна кандидатура “, сподели пък политологът Цветанка Андреева.

„ И двамата схващат, че в случай че ядосат десните индивиди, може да получат остра реакция на отрицателен избор, в сравнение с поддръжка “, добави тя. 

„ Ще гласоподават твърдите ядра. Терзиев не може да притегли гласове от периферията, тъй като няма страст в техния конфликт “, предвижда Андреева. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР