Прост кръвен тест, разработен от британски учени, разкрива дали пациентът

...
Прост кръвен тест, разработен от британски учени, разкрива дали пациентът
Коментари Харесай

Прост кръвен тест показва как протича лечението на рака на простатата

Прост кръвен тест, създаден от английски учени, разкрива дали пациентът реагира позитивно на лекуването на рака на простата и дали има късмет болестта му да отшуми, написа в. "Дейли мейл ".

"Течната биопсия " е дело на екип от лондонския Институт за онкологични проучвания и с помощта на нея могат да бъдат открити следи от ракова ДНК в кръвоносната система. При високи равнища пробата предизвестява, че заболяването ще се развие по-бързо, а при ниски равнища той свидетелства, че лекуването се развива сполучливо.

Учени изследваха секрети на генома на ракови формирания

Новият диагностичен способ бил пробван върху 216 мъже с рак на простатата, от които били взети над 1000 кръвни проби. Той ще разреши на лекарите да реализират по-индивидуално ориентирано лекуване при напреднали форми на заболяването и да спрат тези медикаменти, които не се оправят добре с нея. Течните биопсии нормално са по-малко мъчителни от останалите, защото са неинвазивни.

Клетка убива няколко типа рак

Резултатите от изследването посочили, че пациенти с високи равнища на туморна ДНК при започване на лекуването, демонстрират по-лоши индикатори при отнасяне с лекарството абиратерон. Тяхното заболяване напредвало два пъти по-бързо спрямо тези, които се оказвали с негативни проби за ракова ДНК при започване на лекуването. А болните, които добре реагирали на лекарството, показвали посредством тестванията внезапно намаление на туморната ДНК в кръвта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР