Прословутото бягство от затвора на мъже от ИРА, съветски шпионин и един от големите влакови обирджии

...
Смята се, че той е работил в кухнята и е
Коментари Харесай

Смята се, че той е работил в кухнята и е облечен в униформа на готвач, когато се е хванал за каишките на камион за храна, за да направи своето бягство.

Докато издирването продължава, ето вижте някои от другите най-запомнящи се бягства:

Великият обирджия на влак Рони Бигс

Изображение: Брус Рейнолдс, вдясно, с колегата обирджия Рони Бигс през 1999 г.

В вероятно най-известното бягство от затвора в страната, Бигс се изкачи през 30-футова стена с въжена стълба и скочи в чакащ ван за преместване, за да избяга от Уондсуърт през 1965 г. .

Заподозреният за бягство от тероризъм Даниел Халиф натрупва допълнителен натиск върху вече изпадналия в битка Риши Сунак

Той беше осъден на 30 години затвор за участието му в обира на кралски пощенски влак от Глазгоу до Лондон през 1963 г. и успява да избяга с рекордните тогава £2,6 милиона в това, което стана известно като „обирът на века“.

Бигс отлетя за Бразилия , където живее като беглец в продължение на 36 години, преди да се завърне доброволно в Англия със сина си през 2001 г., тъй като здравето му се разклаща. е освободен по съображения за състрадание. Бигс през 2013 г.

Британско-съветският двоен агент от Студената война Джордж Блейк

Изображение: Двойният агент Джордж Блейк

Блейк успя да избяга от лондонския затвор Wormwood Scrubs през 1966 г. с помощта на двама мирни активисти и други затворници.

Бягството, само няколко години след като агентът на MI6 беше осъден на 42 години затвор за работа като съветски шпионин, беше голям срам за правителството на Харолд Уилсън.

Решетките на един прозорец бяха отрязани, за да може да си проправи път до стената по периметъра, преди да се изкачи над нея с помощта на въжена стълба.

Блейк беше изведен нелегално от страната в кемпер и прекаран през него От Европа до Източен Берлин в дървена кутия, закрепена под кола, преди да започне новия си живот в Москва.

Затворниците от IRA Пиърс Маколи и Несан Куинливан

Изображение: Пиърс Маколи (вляво) и Несан Куинливан < p>Маколи и Куинливан държаха затворнически служител за заложник и стреляха от контрабанден пистолет, преди да се качат през стените на затвора Брикстън през 1991 г., където чакаха съдебен процес по обвинения в планиране на убийства и бомбени атентати от ИРА.

Прочетете повече :
Защо не го удариха в Белмарш?
Бягството натрупва натиск върху изпадналия в битка премиер

Те откраднаха колата на служител в затвора, преди в крайна сметка да избягат в Република Ирландия .

През 2009 г. Кралската прокуратура заяви, че мъжете няма да бъдат преследвани, тъй като няма „реалистична перспектива“ за осъждане.

Мошенник Нийл Мур

Изображение: Нийл Мур излезе от затвора Wandsworth

Мур не трябваше да използва насилие или да прескача стени, за да избяга, когато излезе от Wandsworth през януари 2014 г., след като заблуди персонала да повярва, че е пуснат под гаранция, като изпрати писмо до служителите на затвора .

Той беше задържан в очакване на съдебен процес, обвинен, че се е представял за банков служител, за да измами компании с до £2 милиона, когато е създал уебсайт и имейл акаунт, за които се твърди, че са от затворническата служба.

>

Матю Бейкър и Джеймс Уитлок

Изображение: Джеймс Уитлок (вляво) и Матю Бейкър

Двойката избяга от затвора в Пентънвил през ноември 2016 г. в лудост, сравнена по това време с историческото бягство от Алкатраз през 1962 г. когато братята Джон и Кларънс Англин и сътворителят им Франк Морис изваяха глави на манекени и натрупаха кърпи и дрехи под одеялата си, за да скрият отсъствието си.

Съкилийниците Бейкър и Уитлок използваха дрехи, спално бельо и храна, за да оформят тела под своите чаршафи, така че всеки, който погледне през люка за наблюдение, да си помисли, че спят.

Те използваха контрабандни режещи инструменти, за да разрежат решетката на килията и да отворят капака на прозореца, преди да избягат през покривите към предната част на затвора, след това завързаха чаршаф за стълб за видеонаблюдение и се преметнаха през периметъра на стената.

Служителите на затвора разбраха, че ги няма до 15 часа след последното им виждане, но Бейкър беше открит два дни по-късно, скрит под легло в дома на сестра си с боядисана коса и счупен крак, докато Уитлок беше заловен след шест дни бягство.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР