Прощаваме се с доц. Димитър Димитров. Поклонението пред него започна

...
Прощаваме се с доц. Димитър Димитров. Поклонението пред него започна
Коментари Харесай

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Прощаваме се с брата на патриарх Неофит доц. Димитър Димитров

Прощаваме се с доцент Димитър Димитров. Поклонението пред него стартира в храм-паметника " Св. Александър Невски ". Братът на патриарха умря след малко боледуване, а през днешния ден с него ще си вземат последно довиждане стотици души.

Той постоянно е водил живот, предан на църквата и Бога. На 1 януари 1978 година стартира работа в патриаршеската катедрала като диригент на хора. Преди това основава и камерния отбор “Св. Йоан Кукузел - Ангелогласния”, с който дирижира по целия свят, в това число и пред папата. Един от първите солисти в хора е брата на доцент Димитров - в този момент български Патриарх Неофит. На 31 декември дирижира за последно църковния хор. С патриарх Неофит проправят пътя си посредством вярата, идвайки от оскъдно семейство. Църквата за тях се оказва висша покровител, двамата братя отдават животите си на религията по друг метод.

В 12 ч. стартира опелото, на което ще пее патриаршеският хор с диригент Георги Еленков, който над 10 години е помощник-диригент на доцент Димитров.

" Той приемаше работата си тук като казарма. Винаги беше безусловно прецизен. Беше доста претенциозен до последния си ден. Приемаше работата като своя задача и поставяше това преди всичко пред всичко останало, от време на време и за сметка на персоналния си живот ", споделя Еленков.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР