Просещ мъж в Единбург, представящ се за българин, успя да

...
Просещ мъж в Единбург, представящ се за българин, успя да
Коментари Харесай

Мъж, представящ се за българин в Единбург, проси пари за PCR тест

 Просещ мъж в Единбург, представящ се за българин, съумя да трогне десетки хора, че няма средства да се прибере при фамилията си в родината, защото са отказали да го качат на аероплан поради липса на негативен PСR тест, пишe " ".

Мустафа Есар бил видян да стои върху остарели кашони пред банков клон в шотландската столица от 23-годишния Александър Чепелин, който се поинтересувал от неговата орис. Просещият мъж му обяснил, че се пробва да събере малко пари за тест, тъй като са отсрочили полета му от 5 за 9 януари заради липса на подобен.

Александър решил да му помогне, като направи акция в известен дарителски уебсайт за събиране на 150 паунда със фотография на Мустафа и известие, че парите са нужни, с цел да отиде при жена си и децата си. За часове сумата обаче доближава до 700 паунда. От историята на Мустафа стартират да се интересуват публицисти и неправителствени организации.

Самият Александър се чуди по какъв начин да му даде толкоз доста пари законно, още повече че мъжът не приказва британски, с цел да се схванат. След зов за помощ наши сънародници в Шотландия разкриха, че са виждали този мъж да проси в Единбург от октомври с табелка, че е българин. Даже някои са му търсили сметка за какво го прави, откакто не приказва български, а румънски с други просещи в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР