Пророкът Израил Меир Каган е много популярен не само в

...
Пророкът Израил Меир Каган е много популярен не само в
Коментари Харесай

Пророк от XIX век с плашещо предсказание: Третата световна война ще започне през 2017-а година!

Пророкът Израил Меир Каган е доста известен освен в родината си Израел, а и в чужбина. Той е живял в интервала 1839 – 1933 година, а международна популярност придобива едвам след гибелта си. Той съумява с плашеща акуратност да предскаже двете най-големи произшествия в новата история на човечеството – Първата и Втората международни войни. Прави го посредством теорията за опълчването на Гог и Магог, като предсказва, че то ще премине в 3 стадия. Първият е през първата половина на ХХ век, когато избухва Първата международна война (1914). Каган предсказва, че вторият ще бъде след 25 години – това се случва и през 1939 година пламва Втората международна война, въпреки и пророкът към този момент да не е сред живите. Най-притеснително обаче е пророчеството му, че третият стадий ще настъпи 72 години след края на втория. Това значи, че през 2017 година в действителност сме изправени пред риска от Трета международна война.

За страдание, покачването на напрежението сред Съединените щати и Северна Корея и военните опити на Пхенян, съпроводени със закани, са на път да потвърдят предсказанието на Каган.

Единственият късмет това да не се случи е намирането на дипломатическо решение на спора, каквото обаче към този момент не се задава.
Гог и Магог са в някои случаи две персони (пазители на Лондон), два народа или две страни, или персона от избран генезис (от Магог), упоменати на няколко места в Библията и Корана.
В Битие Магог е посочен като един от синовете на Яфет, а в Книга на оракул Езекил Гог от страната Магог е далечна северна националност, враждебна на богоизбрания народ. Имената са упоменати в пророчествата в Книга на Езекил, глави 38 и 39.
„ И Господното слово пристигна към мене и рече:
Сине човешки, насочи лицето си към Гога, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох и Тувал, и пророкувай срещу него, като речеш:
Така споделя Господ Иеова: Ето, Аз съм срещу тебе, Гоге, княже на Рос, Мосох и Тувал. “
Езекил 38:1-3
В Откровение на Йоан Гог и Магог са разказани като народите, които ще сформират армията на Сатаната.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР