Пропагандната война, хибридната война с изключителна сила се води срещу

...
Пропагандната война, хибридната война с изключителна сила се води срещу
Коментари Харесай

МО: Срещу България се води пропагандна война с изключителна сила


Пропагандната война, хибридната война с изключителна мощ се води против нашето общество, сякаш съперникът към момента е по-силен, уточни зам.-военният министър Йордан Божилов в петък.

Войната се води освен на територията на Украйна, войната се води и за мозъците и съзнанието на хората, тази война се води и в България, добави той.

Като образец, обвързван с агитация, той даде с буферния център в " Сарафово “, където краткотрайно се настаняват украински бежанци.

Божилов означи, че там е основан добре работещ механизъм от хора, които схващат обстановката и които дават всичко, с цел да окажат подпомагане. Създаден е също добре настоящ механизъм на равнище регионална администрация в Бургас.

Всичко това е направено, с цел да може да се подкрепят украинските жители да намерят мястото си в България. Няма оставен човек без покрив, без храна, без медикаменти, няма оставен необгрижен, без оказана психическа помощ, уточни Божилов. Но това, което заля медиите, беше една агитация, че тези хора бедстват, че за тях не е положена грижа. От друга страна тръбят камбани, че " бедният " български народ заплаща на украинските бежанци. Всичко това е една голяма пропагандна машина и, за жалост, нашето общество, медии се поддадоха на това, сподели зам.-министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него задачата на тази агитация е да се отклони публичното внимание от главния въпрос, който е, че бежанците са в България, тъй като има експанзия, има безнаказано деяние на съветските сили в безусловно несъгласие с интернационалното право. Нашето общество се разделя, това рефлектира и върху недостатъци в политически решения, сподели Божилов.

Той уточни, че битката с хибридните закани е една от най-трудните, изключително през днешния ден, когато имаме обществени медии.

Според него битката с хибридната война би трябвало да върви на няколко равнища - да имаме надълбоко устойчива полезността система като общество, образование към сериозно мислене, което става в границите на фамилията и просветителната система, както и посредством сериозна и достоверна публицистика.

Йордан Божилов означи, че е значимо да се дава повече добра, качествена, достоверна информация на хората и в тази връзка в Министерството на защитата са почнали създаване на особено звено по стратегически връзки. Звено " Стратегически връзки “ ще бъде построено и в Министерство на външните работи. Божилов добави, че всички структури би трябвало да основат добра осведомителна среда за справяне с хибридните закани.

Той уточни, че би трябвало да се направи всичко да бъде принудена Русия да се възпре и да се изтегли от Украйна, което е единственият метод за намиране на решение на спора.

Секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет Петър Петров сподели, че последните 100 дни са посочили ясно, че войната през днешния ден не е единствено опълчване на стандартни тактики и въоръжения, само че е също едно осведомително противостоене, потребление на зависимости и пълномащабни хакерски атаки.

Петров сподели, че във връзка с битката с кибер- и хибридните офанзиви с траната ни има разполагаем потенциал и експертиза, само че той в някаква степен е изменчив и разпределен сред доста и разнообразни ведомства.

Една от главните задания, които си слагаме, е координираността сред всички звена, които имат ангажимент, експертиза, потенциал и капацитет да работят в тази посока, уточни Петров.

Той добави, че в тази връзка се възнамерява създаване на надведомствено звено, което да концентрира информацията от министерства, организации, институции.

По думите му се влага в конструкция на равнище ДАНС, където ще бъде основано звено, което ще бъде с капацитет да обобщава информацията от другите звена.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР