Промяната на технологиите през различни канали и фактори се отразява

...
Промяната на технологиите през различни канали и фактори се отразява
Коментари Харесай

Навиците, които ни програмират

Промяната на технологиите през разнообразни канали и фактори се отразява на нашите привички. Очевидно е, че пандемията способства за ускорено нахлуване на дигитализацията в най-разнообразни сфери – с улеснения и удобства. Много от опциите са просто на един клик разстояние, по тази причина и навиците не са това, което бяха. За да продават повече и по-добре, а и с цел да създадат артикули по размер на клиента, всички тези, които имат какво да предложат, изследват настройките.

Очертава се картина на смяната – пандемията моделира хората по избран метод, само че когато рестриктивните мерки паднаха, навиците не се върнаха автоматизирано на това, което е било през 2019 година, нито пък едно към едно останаха в руслото на привичките, които пандемията насложи. Важно е да се знае и какво става и с физическата интензивност на хората, която също попада във фокуса на наблюденията в графата „ Здраве “.
Новата класика
В две сфери се сътвори необратима инерция – извършването на покупки онлайн и образования онлайн. Въпреки че потребителите се завърнаха към обичайното извършване на покупки, навиците им за онлайн търговия са към този момент открити и хората не желаят да правят отстъпка от това облекчение, което дава още и още бизнес на куриерските компании. За всички тези, които организираха образования онлайн, беше голям стрес да преминат към отдалечения вид. Но откакто видяха преимуществата на онлайн таргетирането и образованията през разнообразни платформи, което им пести време, само че и средства от наем на зали, доста от обучителите избират да останат в „ новата класика “.
Тренд в извършването на покупки
За да се възползват от този напредък, всички, които притеглят клиенти и сътрудници, се стремят да са наясно с трендовете. Близо 75% от купувачите употребяват голям брой канали преди покупка. Пазаруването постоянно единствено започва  на уеб страницата на компанията или марката, тъй като би трябвало да са предоставени гъвкави благоприятни условия за заплащане и връщане на стоката. Мобилните устройства обезпечават над 70% от трафика на онлайн извършването на покупки и генерират повече от 6о% в онлайн поръчките, съгласно Statista. Това изисква подобаващ дизайн на услугите и обезпечаване на комфортно и елементарно мобилно заплащане. Засилва се търговията посредством обществените мрежи. За най-младата генерация консуматори TikTok става главен канал за търсене и рекомендации за артикули. Все повече стават тези, които изцяло напущат марки, в случай че те не дават положително обслужване или към момента странят от модерния екотренд. Над 50% от потребителите настояват, че пандемията ги е подтикнала да ценят устойчивостта. Затова се ориентират към артикули, направени с по-трайни материали. Държат на екоопаковките, които се разграждат. Предпочитат удобства, които им разрешават да рециклират продукти, предизвикват формите на замяна на използвани артикули.
По джоба
Въздействието на инфлацията върху потребителските разноски ще продължи и през 2023 година Бюджетите са лимитирани и множеството хора внимават какво купуват. Един от механизмите за задържане на клиентите е да се вкарват бюджетни разновидности на услугите  и повече промоции. С абонаментни модели онлайн платформите подтикват задържането на клиенти и гарантирането на приходите.
Физическа интензивност
Пандемията ни завеща една „ мантра “ – „ Здравето е най-важно “. Двигателната интензивност е значителен сегмент в тази грижа. Все повече хора спортуват за здраве, наслаждение и социализация, сподели изследването MultiSport Index за физическите привички на българите, направено от IPSOS България. Около 55% от хората у нас правят физическа активност или имат някаква спортна интензивност най-малко един път месечно, а една пета спортуват всяка седмица. В съпоставяне с резултатите от същото изследване, извършено през 2019 година, делът на физически дейните хора се е нараснал с десетина %. Интересът към фитнеса в зала и груповите тренировки последователно пораства, а националните танци усилват известността си. Близо 45% от българите споделят, че имат физическа интензивност по-рядко от един път месечно, като съществени аргументи за това са неналичието на интерес към спорта и дефицитът на време. Обнадеждаващата констатация е, че една пета от хората у нас спортуват най-малко един път седмично и доста от тях са се завърнали интензивно в залите през 2022 година Основната мотивация за спорт са здравето и удоволствието, а през предходната година се усилва и делът на спортуващите за обществени контакти. Любопитна е наклонността, че все по-малко са хората, при които интензивността се диктува от желанието за по-добър външен тип.  Опасността от болест в офиса даде опция на много чиновници да работят от отдалеченост и огромна част от тях и до момента резервират този модел на работа. Това води до преориентация в избора на спортна зала – преди е била наоколо до офиса, а в този момент – наоколо до дома.
Стимули от работодателя
Динамиката през годините демонстрира, че се движим повече, а работещите хора схващат и правят оценка позитивите на спорта върху успеваемостта и положителната си форма. „ За да ги подпомогнем, карта MultiSport усъвършенства своите благоприятни условия и стана цифрова, което ще улесни достъпа до спортните обекти и намирането на подобаваща локация “, осведоми Алиция Любенов, маркетинг управител на Бенефит Системс България. Технологиите стават неразделна част от спортната стратегия на хората. Увеличава се потреблението на мобилни приложения, подпомагащи тренировките. Спортът и здравето са значима тематика и на работното място. Проучването демонстрира, че множеството чиновници са с настройка, че работодателят би трябвало да се ангажира със здравето и физическата интензивност в компанията. Под 20% обаче считат, че получават задоволително грижа в тази посока.
Нашата втора природа
Изследователи са открили, че навиците оформят към 40% от държанието ни всеки ден, а волята е като мускул. И с цел да избегнем клопките на отслабващата воля и непостоянната мотивация, при започване на построяването на своя нов табиет се предлага да изберем нещо задоволително елементарно, тъй че да не ни е нужна нито мотивация, нито воля, с цел да го създадем. Успехът се състои от няколко елементарни стъпки, практикувани всеки ден. Но по какъв начин посредством еднократни дейности се основават устойчиви привички? Ключовото в тази тактичност е да вземем решението един път и да настроим графика и дейностите си по този начин, че да го изпълняваме неведнъж. Това важи за навиците, свързани най-много с нашата работливост, само че и с грижата за нашето здраве и вътрешен баланс.
Текстът е част от бр. 113 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР