Промяната е вече в ход и това е вече втори

...
Промяната е вече в ход и това е вече втори
Коментари Харесай

Калоян Буковски: Мораториумите не са добри решения

" Промяната е към този момент в ход и това е към този момент втори преход, след този от планова към пазарна стопанска система ", уточни в " Преди всички " Калоян Буковски, началник на планове за планирани модели и оценка на кредитен риск, основател на платформата “Българи от ново време ".

" Сега е наложително да се работи за ускорено икономическо развиване , което да трансформира България в една развита стопанска система.

Това ново държавно управление би трябвало да има по-добра обществена връзка . Например тези 75 лева за пенсионерите, които се имунизират, това не беше добре обяснено измежду обществото ", счита Буковски.

По думите му наложените мораториуми за горивата и за мобилните оператори не са положителни решения:

" Това ме връща към едни злокобни мемоари от Виденовата зима, инфлацията пораства съществено и тези стъпки бяха централно планови, с които да завоюват време, до момента в който таккическото решение с мораториума се трансформира в стратегическо.

     

Въпросът е, че би трябвало да има една гаранция, че ще има дълготрайни стопански решения . С тези два мораториума в този момент се сътвори нездравословно и неприятното усещане в обществото и бизнеса, че страната може да постанова мораториуми на всичко . Това е много нездравословно за пазарната стопанска система ", съобщи още Буковски.

По думите му държавното управление би трябвало да изясни, че това е краткотрайна мярка.

" Иначе аз нямам подозрение, че актуалното държавно управление работи напълно градивно и дава най-хубавото от себе си. " Продължаваме промяната " и техните съдружни сътрудници би трябвало да не не помнят, че гласоподавателите им би трябвало да продължат да им имат вяра ", уточни Калоян Буковски.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР