Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас.Това съобщи

...
Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас.Това съобщи
Коментари Харесай

Галин Цоков: Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас заради изборите

Променя се часът за външното оценяване след 10-и клас.

Това заяви в " Денят стартира " Галин Цоков - длъжностен министър на образованието.

" Външното оценяване за 10-и клас е ден след изборите. Ще променим часа на началото на външното оценяване от 8.00 на 11.00 ч. То продължава час и половина, мисля, че няма да попречи на десетокласниците смяната тутакси. Ще издам заповед 10 юни да се разгласи за неучебен ден за учебните заведения, в които има секции и са извършени избори ", сподели проф. Цоков.

" За външното оценяване след 10-и клас променихме част от самите тестови задания, в които ще има по-голяма практическа устременост, които да свържат знанията и уменията на учениците с на практика обстановки. "

Министърът обърна внимание на контрола върху програмата от 240 млн. лв. за създаване и ремонт на физкултурни салони и спортни площадки в учебните заведения.

" Парите ще се превеждат след изразходването, това значи следене на строителството и ремонта. 496 учебни заведения ще осъществят въз основата на тази стратегия нови салони, нови площадки и така нататък "

Той разяснява и обстоятелството, че един от четиримата министри, запазили поста си от кабинета " Денков " и траяли работа в кабинета " Главчев ".

" Разглеждам предлагането на господин Главчев като знак за последователност. Надделяха плюсовете за това, че предстоят два месеца доста усилена работа в просветителната система от позиция на това, че ще се организират матури, национални външни оценения след 4-ти,7-и, 10-и клас.

 

А също и да продължим измененията, които започнахме. Всеки ден ще работим по този начин, че да оползотворим времето. Подготвили сме някои промени - визия за смяна в образователната стратегия, визия за смяна в оценяването, рамка на качеството в междинното обучение и други.

 

Предстои в идващите седмици да обсъдим с педагогическите експерти, с учителите с учебните шефове до идващото постоянно държавно управление да има мнение на педагогическата общественост по какъв начин да се промени закона за предучилищно и учебно обучение. ", добави проф. Цоков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР