Промените в плана са разработени и одобрени от Координационния съвет

...
Промените в плана са разработени и одобрени от Координационния съвет
Коментари Харесай

Правителството актуализира плана за еврото: Приемаме валутата най...

Промените в проекта са създадени и утвърдени от Координационния съвет за подготовка на България за участие в еврозоната, който е със съпредседатели министърът на финансите Асен Василев и шефът на Българската национална банка Димитър Радев.

 

Актуализацията на документа се прави за акомодация към нововъзникналите условия и напредъка по техническата подготовка за въвеждане на еврото в България. Част от измененията са свързани с приспособяването на нужните времеви интервали по отношение на новата индикативна дата за участие в еврозоната - 1 януари 2025 година. Настоящата версия на проекта дава отговор на появилите се условия за актуализация на управленията и функционалностите на работните групи към Координационния съвет за подготовка на България, се показва в известието.

 

Националният проект за въвеждане на еврото в България служи за ръководство на организацията на въвеждането на еврото, като в него са разказани главните посоки и действия, които следва да се подхващат, както и взаимоотношенията сред институциите в границите на този развой. 

 

Като приложение към проекта се включват „ Методически инструкции към административните органи за адаптиране на осведомителните системи за работа с евро “, посредством които се цели гарантирането на точното и еднообразно използване на условията за въвеждане на еврото от административните органи при привеждането на осведомителните им системи към работа с евро. 

 

Националният проект за въвеждане на еврото в България планува огромна информационна и осведомителна акция, която ще запознае жителите с всички на практика аспекти на въвеждането на еврото като публично разплащателно средство, посредством даването на точна, налична и навременна информация. Кампанията цели ясно да обоснове изгодите за стопанската система и за повишение на стандарта на живот в страната от присъединението към еврозоната, както и да противодейства на всяка дезинформация, която поражда голословни терзания у жителите.

 

Днес министър председателят Николай Денков напомни, че има три съществени критерия за влизане в еврозоната. По двата от тях се намираме в доста положително положение. Единствено инфлацията ни е по-висока от прецизните условия, сподели той. Премиерът означи, че има и прецеденти във връзка с този аршин и това е Хърватия. Тя беше призната в еврозоната без да извършва този аршин, напомни министър-председателят.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР