Промените в НПК не могат да бъдат спрени, а обявени

...
Промените в НПК не могат да бъдат спрени, а обявени
Коментари Харесай

Румен Ненков: Направените промени в НПК не са лоши

Промените в Наказателно-процесуален кодекс не могат да бъдат спрени, а оповестени за противоконституционни. Винаги са се намирали благовидни мотиви да бъде разгонен Висш съдебен съвет. Това сподели някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Политиката по думите му е изродена, а политическите партии към този момент не се борят с хрумвания и стратегии, не споделят по какъв начин да се усъвършенства животът на хората, опазването на здравето, образованието, правосъдната система. „ Използват се едни низки, милиционерски способи да се злепостави политическия съперник ", разяснява той.

Направените промени в Наказателно-процесуален кодекс по думите му не са неприятни.

Бившият парламентарен арбитър изясни, че основният прокурор може да бъде отхвърлен по процедурата във Висш съдебен съвет, в случай че той реши, че е уронил престижа на правораздаването. „ Неправилно се стартира това, че процедурата е една. Процедурата сега е за дисциплинарно уволняване, а не поради това, че е направил закононарушение. Тази процедура би трябвало да откри дали е направил тежко нарушаване на служебните си отговорности или систематични нарушавания или дали е направил такова действие, с което е уронил престижа на правораздаването ", разясни Румен Ненков.

Процедурата би трябвало да завърши по новите правила, означи той. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР