Промените в нормативната уредба започнаха още по времето на 43-ото

...
Промените в нормативната уредба започнаха още по времето на 43-ото
Коментари Харесай

Георг Георгиев, ГЕРБ: Година и половина МВР под ръководството на Рашков се занимаваше с несвойствени действия

" Промените в нормативната уредба започнаха още по времето на 43-ото Народно заседание, когато се направиха промени в Закона за въоръжените сили, с които се позволи армията да взе участие в защитата на границата. През втория мандат на господин Борисов, когато се появи обстановката с мигрантската рецесия, ние положихме всички нужни старания и финансови, и логистични, и материални, в това число и благодарение на нашите европейски сътрудници, с цел да засилим защитата по външната граница, с което справедливо си спечелихме прозвището най-сигурната външна граница на Европейския съюз. Бойко Рашков е отговорен за разрухата в Министерство на вътрешните работи сега ", сподели пред Българска национална телевизия Георг Георгиев от ГЕРБ.

По думите му година и половина Министерство на вътрешните работи под управлението на Бойко Рашков се е занимавало с несвойствени дейности.

" За година и половина къде бяха събраните доказателства за далавери, схемата за газа, по какъв начин ние сме купували същия съветски газ от " Газпром ", добави Георг Георгиев.

Според него е значимо да се изясни какво съставлява страната сега и в случай че Министерство на вътрешните работи беше на своите позиции в тази година и половина, тогава е нямало да се стигне до сходни обстановки.

" Имаше едни 160 милиона, които персонално министър председателят Борисов съумя да контракти от Европейската комисия - точно инвестиция на външната граница, която България охранява. Оградата беше издигната по времето на ГЕРБ. От началото на тази година миграционният напън е в най-горната си точка. Това е положението на границата сега. Благодарение на държавното управление на господин Борисов ние поддържахме отлични взаимоотношения с Гърция и Турция и с помощта на тези взаимоотношения всяка от страните спазваше тези договорености във връзка с границата на България. Къде беше държавното управление на Кирил Петков, с цел да сме уверени ние, че сътрудниците от другата страна на границата ще съблюдават съглашението. Нека не се опитваме сега да оневиним някой по тази причина, че неспособно си е приключил работата ", добави Георг Георгиев.

Той сподели още, че тази липса на класификация в системата на Министерство на вътрешните работи и тази липса на съгласуваност и разнобоя сред институциите и Министерство на вътрешните работи, с помощта на Бойко Рашков, е реалност сега.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР