Промените в МВР не са политическа чистка, каквито са обвиненията

...
Промените в МВР не са политическа чистка, каквито са обвиненията
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Решението за смяната на главния секретар на МВР е взето изцяло от мен


Промените в Министерство на вътрешните работи не са политическа чистка, каквито са обвиняванията против мен от страна на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев и подалия оставка основен секретар Петър Тодоров, безапелационен беше Калин Стоянов. Той разгласи, че не знае за среща на Кирил Петков, Бойко Борисов и бащата на Кирил Петков - Петко Петков с Алексей Петров и убитият предприемач да е в основата на настоящето ръководство. Няма и информация да е бил подготвян пост за Алексей Петров в ДАНС, уточни Стоянов.

Работи се по доста версии за убийството на Алексей Петров, като една за възмездие, обвързвано с неговото минало, както и неуредени финансови връзки. Не се изключва обаче и политическо ликвидиране. Все още няма обвинен директен причинител, нито гарант на убийството, сподели вътрешният министър.

За момента няма връзка сред връщането в България на Васил Божков и гибелта на Алексей Петров, както и убийството на Красимир Каменов - Къро в Южна Африка.

Информация за връщането на Васил Божков е постъпила в Министерство на вътрешните работи на 23 август, тя е била тествана и доказана, сподели още министърът. Едва на 28 август е бил получен документ, в който за първи път се вижда думата " екстрадиция ", само че в този случай не са били спазени изискванията за екстрадиция. Преди сходно деяние би трябвало да има продължителна връзка сред службите на България и Обединените арабски емирства и да се провеждат чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да отидат в ОАЕ и да съпроводят Божков в България. За момента в Министерство на вътрешните работи няма информация животът на Васил Божков да е заплашен, а защитата му е била назначена от съда.

Продължава издирването на обвинявания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, сподели министър Стоянов. С негова заповед от тази седмица дисциплинарно е уволнен шефът на Районно ръководство " Стамболийски ". Образувани са дисциплинарни инспекции и производства, има отхвърлен чиновник, чакат се и още уволнения по този случай, сподели Калин Стоянов.

В Министерство на вътрешните работи следва подготовката за локалния избор. От данните от последните избори, най-вече нарушавания на изборното законодателство и досъдебни производства са формирани в Бургас, Монтана, Варна и Хасково, уточни още минитсърът на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР