Промените в климата са истински глобален проблем. Парниковите газове, като

...
Промените в климата са истински глобален проблем. Парниковите газове, като
Коментари Харесай

Космически мехурчета ще защитават Земята

Промените в климата са същински световен проблем. Парниковите газове, като въглеродният диоксид и метанът, са главната причина за невижданото повишаване на междинните температури в международен мащаб.
Проблемът е толкоз сериозен, че всевъзможни опити за намаляване на излъчванията на парникови газове може да са прекомерно незадоволителни или закъснели. Екип, основан в Масачузетския софтуерен институт, предложи коренно ново решение: мехурчета... в космоса.

Две са посоките, в които ще се работи. Първата е да се отстраняват допустимо най-голямо количество вреди, породени от световното стопляне. А втората е по някакъв метод да се ограничи количеството слънчева светлина, достигаща повърхността на Земята, да вземем за пример посредством освобождение на аерозоли в атмосферата. Екипът откриватели е на мнение, че това като цяло е неприятна концепция, тъй като климатичната ни система е толкоз комплицирана и динамична, че въвеждането на изкуствени фактори в самата атмосфера не би могла да спре процеса. И въпреки всичко мехурчета, които ще отразяват или всмукват частици от слънчевата светлина, достигаща Земята, ще съумеят да я понижат с 1.5%. Предстои да разберем дали това ще даде нужния резултат, само че е време да се погрижим за планетата си, допълват още от уеб страницата Sciencealert.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР