Промени в условията, при които чуждестранните туристи ще влизат в

...
Промени в условията, при които чуждестранните туристи ще влизат в
Коментари Харесай

Промени в условията за влизане в Гърция от понеделник

Промени в изискванията, при които задграничните туристи ще влизат в Гърция, разгласи заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас. Те влизат в действие от понеделник 7 юни в 6.00 ч.

Отрицателен 72-часов PCR тест или документ за имунизация ще се изисква за лица на възраст над 6 години. Остава в действие правенето на тест при влизане в Гърция на инцидентен принцип. При позитивен резултат ще бъде налагана карантина от 10 дни.

Разрешават се обиколки навън с екскурзовод за групи от 20 души.

От през вчерашния ден е наличен електронният вид на здравната декларация, която попълнят всички, които пътуват с ферибот. Може да бъде изтеглена от тук:. Подаването на здравната декларация ще бъде допустимо и в печатна форма за тези пасажери, които не могат да я получат електронно.

Достъпна е към този момент и интерактивната епидемиологична карта на страната на адрес:

Тя е разграничена на четири равнища и обозначена в 4 цвята (червен, оранжев, жълт и зелен) въз основа на епидемиологичните индикатори, употребявани от Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите и Световната здравна организация. Картата ще се изготвя ежеседмично на равнище районно звено и изключително за островите на равнище община. Целта е да се осведомят гърците и посетителите на страната с ограниченията за публично здраве.

Епидемиологичната обстановка обаче се усъвършенства и това е най-оптимистичната вест.

Ако позитивната наклонност продължи, заведенията за хранене ще бъдат отворени още веднъж с музика на 15 юни единствено в отворени пространства.

За нощните клубове и заведенията на закрито се чака възбраната да бъде анулирана до края на м. юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР