Промени в Търговския закон прие правителството в оставка. Те са

...
Промени в Търговския закон прие правителството в оставка. Те са
Коментари Харесай

Кабинетът в оставка прие изменения в Търговския закон

Промени в Търговския закон одобри държавното управление в оставка. Те са като една от значимите ограничения по Плана за възобновяване и резистентност и засягат компаниите в неплатежоспособност и стабилизация на физическите лица. Правителството разпореди на министъра на енергетиката да извърши нужните дейности за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво, оповестява Българска национална телевизия.

Да се обезпечи сигурност в енергоснабдяването е повода кабинетът да изиска през днешния ден от енергийния министър да работи за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ". Премиерът в оставка Кирил Петков заяви при започване на съвещанието, че Българският енергиен холдинг ще внесе и спомагателни 456 милиона лв. към фонда за енергийна сигурност.

" С това се продължава обещанието на кабинета към бизнеса, че цените на тока ще останат едни от най-ниските в Европа. " - съобщи Кирил Петков.

Одобрените промени и допълнения в комерсиалния закон ще оказват помощ производството по неплатежоспособност да стане по- бързо, по-ефективно и по-евтино стана ясно от думите на премиера и правосъдния министър в оставка

" Премахват се пречките пред производството по стабилизация, което цели да даде втори късмет на затруднените търговци да продължат активността си - доста значима мярка. ", акцентира Петков.

" За първи път в България се регламентират ограничения за стабилизация на физически лица - става дума за лицата със свободни специалности, които нямат търговски закон в отбрана на своята активност. ", посочи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова.

Мерките са наложителни съгласно европейското законодателство, изясни още Йорданова и добави, че министерството ще внесе още законопроекти, изисквани от Плана за възобновяване, както и законопроект за следствие на основния прокурор. Одобрени бяха и оферти за промени в Закона за отбрана от домашно принуждение, които плануват по-добра отбрана на потърпевшите или лица в риск, както и практикуване на превантивно и възпиращо деяние върху причинителя на насилието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР