Промени в Наказателния кодекс за ограничаване на трафика на нелегални

...
Промени в Наказателния кодекс за ограничаване на трафика на нелегални
Коментари Харесай

Демерджиев предлага промени в Наказателния кодекс за ограничаване на трафика на мигранти

Промени в Наказателния кодекс за ограничение на трафика на незаконни мигрантипредлагаминистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, измежду които повишени санкции и конфискация на имущество.

На брифинг след съвещанието на Министерския съвет той напомни, че в Народното събрание е импортиран още един законопроект в тази посока и прикани народните представители да одобряват най-хубавото от двата.

Иван Демерджиев изиска депутатите да обезпечат надеждни средства за битка с тези закононарушения, тъй като по думите муналичните в законодателство все още са неефективни.

На въпрос дали би подал своята оставка след серията произшествия с мигранти, Демерджиев отговори по този начин:

" Отговорност за един сходен случай може да има професионалното управление, в случай че е позволило неточности, довели до настъпването на сходен жанр произшествия.Без да се изяснят събитията, няма по какъв начин да се претендират или подават оставки, още повече, че аз не съм чул съответни съображения по настояването на моята оставка ".

Той посочи, че мигрантите на наша територия понижават и случаите са вследствие на високата скорост, а не на повишения им брой.

Припомняме, че в сряда след полицейско преследванекрай Драгоман, с тях е била и полска гражданка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Около 7 часа в срядасутрин полски автомобил не се подчинил на полицейско предписание за прекъсване на автомагистрала " Тракия " при тунел " Траянови врата. Започнало гонене и покрай Драгоман колата е спряна, написа Българска телеграфна агенция.

На място полицията открила 10 мигранти и полска гражданка.

Във вторник пък и е с заплаха заживота след гонкамежду кола на полицията и автомобил с мигранти, станала на бул. „ Цариградско шосе “ в София до отбивката за Казичене. Състоянието му остава тежко.Той е в медикаментозна кома и на апаратна вентилация.

Оставкаподадоха основният секретар на Министерство на вътрешните работи и неговият заместител.

По-късно във вторник джип " Нисан " с осем мигранти се вряза в лек автомобил " Опел Зафира " след гонка с полицейски коли в центъра на Бургас.

Само преди седмицаотново край София водач на първокласна кола с мигранти се опита да блъсне служител на реда и избяга.

В началото на месец ноември българският служител на реда - младши контрольор Петър Бъчваров, бе погубен в граничната зона в землището на село Голям Дервент, на границата сред България и Турция, от изстрел, създаден непосредствено против него.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР