Проливните дъждове в последните дни, които предизвикаха наводнения, не са

...
Проливните дъждове в последните дни, които предизвикаха наводнения, не са
Коментари Харесай

Газовата мрежа на Овергаз не е засегната от пороите


Проливните дъждове в последните дни, които провокираха наводнения, не са засегнали газоразпределителната мрежа на „ Овергаз Мрежи “ в страната. Компанията е притежател на 2 200 км. газоразпределителни мрежи на териториите на 51 български общини, по които годишно се разпределят над 300 млн. куб. м. природен газ. „ Овергаз Мрежи “ обслужва 56 500 битови и над 3 000 икономически клиенти.

Газоразпределителната мрежа на „ Овергаз Мрежи “ е проектирана и построена да устои на естествени бедствия. Заради това неприятни метеорологични условия, като мощни превалявания и градушки, не са причина за повреди по газовата инфраструктура на компанията. Щетите по мрежата най-често са породени от нерегламентирани изкопни работи или пътни транспортни катастрофи.*

Когато компаниите или жителите правят строително-ремонтни действия без да ги съгласуват с компанията или не се доставят с карта на газовата инфраструктура в региона, постоянно повреждат уреди и основават предпоставки за повреди. Щети нанасят и водачи на коли, които по нехайство блъскат външни отклонения от газоразпределителната мрежа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР