Проливните дъждове и мощните ветрове, причинени от тайфуна Хайкуи, предизвикаха

...
Проливните дъждове и мощните ветрове, причинени от тайфуна Хайкуи, предизвикаха
Коментари Харесай

Тайфунът „Хайкуи“ връхлетя Китай

Проливните дъждове и мощните ветрове, породени от тайфуна " Хайкуи " , провокираха обилни разстройства в южната част на Китай, откакто стихията доближи континенталната част на страната тази заран, съобщи ДПА, като се базира на китайските държавни медии.

Близо до мегаполиса Фучжоу пожарна кола, в която е имало осем души, е паднала в река, заяви китайската държавна телевизия. Трима души са били избавени, само че управляващите оповестиха, че петима към момента са в неопределеност. Спасителните работи не престават.

Южните китайски провинции Фуцзян и Гуандун бяха наранени от " Хайкуи ", която единадесетата стихия, получила име за тази година, заяви държавната новинарска организация Синхуа. Училищата и детските градини останаха затворени в някои региони и през днешния ден като защитна мярка. Според Синхуа метеоролозите в Гуандун чакат тайфунът да се придвижи по-на запад над сушата и да отслабне.

Преди да порази континентален Китай, " Хайкуи " мина над Тайван. Повече от 100 души са потърпевши , заяви нощес Тайванският център за незабавни интервенции. Около 260 000 семейства са останали без електричество . По време на прекосяването на бурята над Тайван в неделя и през вчерашния ден към 8000 поданици бяха принудени да изоставен домовете си, а 2000 бяха настанени в публични приюти, с цел да се предпазят от мощните ветрове и проливните дъждове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР