Пролетното почистване гори повече калории от бягането в маратон, установиха

...
Пролетното почистване гори повече калории от бягането в маратон, установиха
Коментари Харесай

Искате да горите калории? Чистете!

Пролетното разчистване гори повече калории от бягането в маратон, откриха американски учени.

Хората нормално горят до 3655 калории годишно с чистенето и привеждането в ред на дома си преди настъпването на лятото. Тези калории се равняват на 30 огромни чаши бяло вино или 20 шоколадови еклера, а изгорените калории са малко повече, в сравнение с при маратонско тичане.

През целия живот пролетното разчистване изгаря общо 250 000 калории, равняващи се на 783 сандвича с бекон. Изследването било осъществено с група притежатели на къщи, които били помолени да наблюдават времето, прекарано в пролетно разчистване и в осъществяване на дилемите.

Някои от известните задания включвали бърсането на прахуляк и минаването с прахосмукачка, изпразването и почистването на шкафове, търкането на подове, чистенето на прозорци и преместването на мебели. Чистенето на шкафовете изгаря най-вече калории, като участниците отделили приблизително четири часа за осъществяването единствено на тази задача, разделяйки се с 952 калории. Това включвало изпразване, разчистване и нареждане още веднъж на шкафовете.

Бърсането на прахуляк е най-леката задача, като при него се изгарят единствено 170 калории на час. Участниците отделили два часа за осъществяването на тази задача. Пролетното разчистване лишава приблизително 16 часа и 20 минути, разпределени в четири дни. С изгорените 3655 калории то надалеч изпреварва маратонското тичане, при което всекидневно се изгарят сред 2500 и 3500 калории според от височината, тежестта и телосложението на бегача.

Експериментът посочил още, че при чистенето с прахосмукачка за един час се изгарят 238 калории, търкането на пода, което също лишава един час, гори 258 калории, обръщането на дюшеците и оправянето на леглото - 136 калории, преместването на тежки мебели - 476 калории, чистенето на прозорците - 612 калории, чистенето на външни порти - 204 калории, а цялостното разчистване на баните - 258 калории.

" Домакинската работа е прелестен метод да вършим извършения, а това, че знаем какъв брой калории сме изгорили, я трансформира в по-малко досадно обвързване. В последна сметка, с изключение на, че ще имаме прелестна чиста къща, ще бъдем тонизирани и в доста по-добра форма ", съобщи представител на уеб страницата PromotionalCodes.org.uk, който осъществил проучването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР