Пролетната контраофанзива на украниските военни може да започне още през

...
Пролетната контраофанзива на украниските военни може да започне още през
Коментари Харесай

Politico: Пролетното контранастъпление на ВСУ ще започне през май

Пролетната контраатака на украниските военни може да стартира още през май. Съединени американски щати са съсредоточени върху това да оказват помощ за подготовката му. Сега в Украйна са изпратени стотици западни танкове и бронирани машини, съоръжение, особено съоръжение за създаване на мостове. Това оповестява изданието Politico.
 
Освен това към този момент са приключили петседмичните учения на 600 бойци от въоръжените сили на Украйна, които усъвършенстваха уменията си за пукотевица, по полева медицина, както и в ръководството на американските бойни машини " Bradley " и бронетранспортьори " Stryker ". Сега образование минава втората партида от военните, написа изданието.
 
Самата контраатака може да стартира още през май. Киев към момента не е взел решение за тактиката, само че има две благоприятни условия. Първата е да се придвижи на юг през Херсон до Крим, втората е да избере посока на изток от северната си позиция и по-късно на юг, като прекъсне съветския сухопътен кулоар.
 
Американски служители са декларирали пред Politico, че първият вид е нереалистичен, защото Русия е укрепила източния бряг на река Днепър, а Украйна няма достатътчно жива мощ за организира сполучлива десантна интервенция против този защита. Вторият вид за контраатака е по-вероятен.
 
Ако бъде изпълнена сполучливо, сходна атака би прекъснала построената след рухването на Мариупол сухопътна връзка сред Крим и континентална Русия. Оттам сега минава главната логистика на окупационните войски и по-специално украинската жп мрежа, която в този момент е гръбнакът на военното доставяне на Москва за окупираните южни територии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР