Прокурорският син Васил Михайлов излиза под домашен арест, предаде репортер

...
Прокурорският син Васил Михайлов излиза под домашен арест, предаде репортер
Коментари Харесай

Прокурорският син излиза от ареста

Прокурорският наследник Васил Михайлов излиза под домакински арест, съобщи кореспондент на " Фокус " . Софийският областен съд образува второ дело против сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил Михайлов, по импортиран обвинителен акт за закана с ликвидиране, отправена към някогашната му другарка Боряна Рангелова. Делото беше през днешния ден.

Боряна Рангелова участва с юрист, който я съветваше в правосъдната зала да не гледа Михайлов. Защитата на Рангелова подава молба клиентката ѝ да бъде частен обвинител. Адвокатът на Михайлов съобщи, че следствието по делото е било опорочено. Адвокат Таков изиска отказ на прокурора по делото - Георги Иванов. " Без оглед на характера на това момче той (бел. ред Васил Михайлов) заслужава обективен развой ", сподели Любомир Таков.

Васил Михайлов съобщи, че прокурорът има персонално отношение към него. Защитата на Рангелова сподели, че прокурор Иванов е справедлив и безпристрастен. " Нямам връзка в никакви кръгове на въздействие отвън правосъдната система. Не съм разнасял торти по кабинети на магистрати. Извършвани са неведнъж инспекции във връзка с активността ми и ниша не е открито ", сподели прокурор Иванов.

Съдът откри настояването за отказ за безпричинно. В началото на декември Софийската районна прокуратура внесе в Районен съд - Перник обвинителен акт против младежа. Според прокуратурата в интервала от 28 октомври 2022 до 21 юли 2023 година Михайлов четири пъти се е заканил с ликвидиране на Рангелова. На 28 октомври 2022 година, към 04:00 ч. в апартамент в Перник, Васил споделил на Боряна: " Ще те убия! ", а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 и на 1 юли 2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж ѝ споделил, че ще я убие. На 21 юли т.г., към 17:30 ч. в Перник, обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ пукотевица с револвер, ориентиран към нея. Това е третият обвинителен акт, който е импортиран от Софийската районна прокуратура по отношение на Васил Михайлов за осъществени закононарушения на територията на Перник. Той е обвиняем и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство, по което съвещанията не престават в Софийския областен съд.

По обвиняване за закана с ликвидиране и нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди Васил Михайлов към този момент е наказан и му е наложено наказване от 20 месеца затвор условно. На днешното съвещание прокурорът съобщи, че няма процесуални нарушавания в хода на следствието. Според Любомир Таков правосъдните сформира, които са оставили Михайлов в ареста са били предубедени. Таков изиска мярката по това дело " задържане под стража " да бъде сменена с " подписка ".

" Докато Васил Михайлов беше под домакински арест той в никакъв случай не го е нарушил ", добави Любомир Таков. Според бранителите на прокурорския наследник - 5-месечното престояване в ареста на прокурорския наследник е " незаконосъобразно ". " Младо момче е насила да оцелява измежду закоравели нарушители ", сподели Таков.

Съдът промени мярката на Михайлов по това дело от " задържане под стаража " на " парична гаранция " от 3000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР