Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова от поста административен

...
Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова от поста административен
Коментари Харесай

Прокурорската колегия прие оставките на Невена Зартова и четиримата й заместници

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет освободи Невена Зартова от поста административен началник на Софийската районна прокуратура и назначи за и.ф. областен прокурор на София Светлана Митова, която е прокурор във Върховната прокуратура.

Кадровиците освободиха и подалите оставка четирима заместници на Невена Зартова. Както тя, по този начин и останалите бяха преназначени като редови прокурори в Софийската районна прокуратура.

Петимата подадоха оставки през вчерашния ден, в разгара на абсурда към Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Заседанието продължи 10 минути и решенията бяха гласувани без никакъв спор.

Огнян Дамянов изясни в сряда, че като претекст за оставката си Зартова е показала, че оттегляйки се от поста, желае за обезпечи спокойна и естествена среда за работата на прокурорите в СРП. В писмото с оставката си тя е декларирала, че желае да бъде преназначена като прокурор в Софийска районна прокуратура. Същото предпочитание са декларирали и четиримата ѝ заместници.

Зартова уточни пред Българска национална телевизия, че не знае за какво четиримата ѝ заместници са се разграничили от нея, в случай, че " до през вчерашния ден сме взимали всички решения в екип, в никакъв случай не е имало какъвто и да е спор ".

" Имахме диалози при започване на седмицата, като те бяха поради следващата инспекция, която стартира в СРП и цялото напрежение, което се беше натрупало в сътрудниците и в администрацията. Проведохме диалог със заместниците ми, в който взехме решение, че това (оставката - б.р.) би било най-адекватното ", сподели тя.

Анастасиос Дикос, представител в България на вложителя Джон Кустас, съобщи, че юрист Велимир Атанасов имал прочувствени взаимоотношения с Невена Зартова. От своя страна пък Велимир Атанасов имал близки връзки с Мартин Божанов-Нотариуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР