Прокурорите убедиха съдия да не позволява на Тръмп да има телефона си, докато преглежда документите по процеса, защото той има „склонност“ да „задържа материал“, който не трябва да има

...
Федерален съдия постанови, че Тръмп не може да има електронни
Коментари Харесай

Федерален съдия постанови, че Тръмп не може да има електронни устройства, докато преглеждаше документите за откриване в делото на DOJ от 6 януари срещу него.

Това дойде, след като прокурор посочи „склонността“ на Тръмп да „задържа“ материали, които не би трябвало.

< p>Преди това бившият президент беше обвинен в повече от три дузини обвинения за предполагаемо съхраняване на класифицирани документи.

Федералният съдия, който наблюдава делото на DOJ от 6 януари срещу бившия президент Доналд Тръмп, постанови, че той не може носете телефона си с него, докато преглежда документите по делото, за да го предпазите от копиране на доказателства.

Прокурорите на изслушване в петък посочиха, че бившият президент има „склонност да желае да задържи материал, който знае, че трябва нямам."

Прокурорът Том Уиндъм работи за офиса на специалния прокурор Джак Смит и изглежда се позовава на по-ранно обвинение, повдигнато от Смит срещу Тръмп.

През юни Тръмп беше обвинен по 37 пункта за предполагаемото му съхраняване на секретни документи, включително обвинения в нарушаване на Закона за шпионажа. По-късно той беше обвинен в две допълнителни обвинения за възпрепятстване и умишлено задържане на класифицирани документи.

Тръмп се призна за невинен по обвиненията в делото за секретни документи, както и по четирите обвинения, повдигнати от офиса на Смит на 6 януари случай.

След като адвокатът на Тръмп се оплака в петък, че защитата не трябва да „гледа дете“ на Тръмп, докато той преглежда чувствителни материали, американският окръжен съдия Таня Чуткан каза, че те могат да направят „компромис“ и че Тръмп може да прегледа документите сам, но не можеше да има никаква електроника, докато го правеше.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР