Прокурори, следователи и съдебни служители излизат на протест заради атентата

...
Прокурори, следователи и съдебни служители излизат на протест заради атентата
Коментари Харесай

Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция

Прокурори, следователи и правосъдни чиновници излизат на митинг поради атентата

Намерено е и второ взривно устройство по пътя, по който е трябвало да мине основният прокурор, заяви Българска национална телевизия. Смята се, че най-вероятно има основана сериозна организация за обезпечаване триумфа на атентата.

Бомбата е била сложено по маршрута, по който е трябвало да мине кортежът на основния прокурор на път към Турция. Впоследствие Иван Гешев се е отказал от това пътешестване. В същото време това е било аварийното трасе, по което основният прокурор е минал, което навежда и проверяващите да ревизират за теч на информация.

" Ще се открива знаел ли е някой маршрута, или просто е заложил клопки по всеки вероятен маршрут ", разяснява по-рано през днешния ден от мястото на атентата шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

По принцип доста стеснен кръг от хора знае маршрута на охраняваното лице - осведомени са единствено членовете на екипа, който го охранява. В момента основният прокурор и фамилията му се намират на несъмнено място, което, естествено, не се оповестява.

По обед в местността " Ярема " на пътя сред Самоков и София бе взривена първата бомба, която, по знамение, не умъртви и не рани никого от минаващия конвой на Иван Гешев, в който са пътували брачната половинка и двете му дъщери. 

" Очевидно основният прокурор е бил цел за някого, цел за ликвидиране, не за заплашване ", съобщи  Сарафов, който беше безапелационен, че не става въпрос за заплашване. Досъдебното произвеждане е за терористичен акт. 

Появиха се и неофициални изказвания, че задействането на взривното устройство е станало чрез боен дрон, само че това все още не е доказано.

Заради бруталното нападение прокурори, следователи и правосъдни чиновници излизат на митинг пред правосъдните покои в цялата страна поради атентата против основния прокурор. Решението на магистратите е било взето непринудено - като знак за неотстъпчивост против невижданата по своята смелост и размери офанзива против правораздаването и националната сигурност, осведоми Българска национална телевизия.

Те ще излязат на проява от 11:00 часа във вторник, както в поддръжка на основния прокурор, а по този начин също и с цел да покажат своята единност против опитите да бъдат сплашени, както мнозина от тях са разчели несполучливия атентат против Гешев.

Прокурорите са решени, че повече няма да търпят да са обект на непрестанни офанзиви от страна на политици, стопански кръгове и адвокатските среди.

Отново за вторник е свикано съвещание на незабавно образуван щаб при премиера Гълъб Донев с присъединяване на представители на другите служби. 

А правата остана затворена през целия ден, с цел да се извършат огледа и процесуално-следствените дейности. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР