Прокурори от Софийска градска прокуратура се оплакаха от оказан върху

...
Прокурори от Софийска градска прокуратура се оплакаха от оказан върху
Коментари Харесай

ГДБОП упражнил безпрецедентен натиск по делото за „Хемус”, твърди прокуратурата

Прокурори от Софийска градска прокуратура се оплакаха от оказан върху тях невиждан напън от страна на ГДБОП по досъдебното произвеждане, обвързвано с източването на милиони от автомагистрала „ Хемус ”. Това разгласи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрунова.

„ Бихме желали да осведомяваме обществото за невиждан напън, който беше извършен върху наблюдаващите прокурори по делото за Автомагистрала „ Хемус ”. Разследването се води от 3 ноември от екип от двама проверяващи служители на реда в ГДБОП под управлението и надзора на екип от трима наблюдаващи прокурори в Софийска градска прокуратура.
Бойко Борисов ще съди Бойко Рашков за сериозна сума
Експремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов ще съди служебния вътрешен министър Бойко Рашков за най-малко 25 000 лв.. Причината - думите на...

По самодейност на проверяващите органи на 6 декември беше повдигнато обвиняване и беше арестуван обвинения Борислав Колев за период от 72 часа. На 9 декември, още веднъж по предложение на проверяващите органи, беше поискано от Софийския градски съд непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът постанови домакински арест. Към днешна дата срокът за протестиране не е изминал.

Непосредствено след внасяне на настояването в прокуратурата е била извършена среща сред двама наблюдаващи прокурори, проверяващи органи и служащи. На нея прокурорите устно са били известени, че обвиненият желае да даде пояснения по делото. Това би трябвало да стане в наличието на прокурор. На идващия ден – този петък, в Софийската градска прокуратура е постъпило и искане за предписание да бъде доведен обвинения в постройката на ГДБОП, с цел да му бъде извършен разпит ", описа Петрунова.

Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор е получил позвъняване от ръководителя на проверяващите органи. По думите на Петрунова той още веднъж е удостоверил, че обвиненият желае да даде показания единствено пред прокурор. Той се е срещнал с проверяващите органи по делото в събота. Самият обвинен обаче се отхвърля от желанията си и декларира, че не знае за какво е извикан.

Наблюдаващият прокурор е получил изискване да се промени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождение от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор дава отговор, че извънсъдебни сделки са в несъгласие със закона и тя няма по какъв начин да взе участие в тях, разясни представителят на СГП Десислава Петрунова.
Bird.bg сподели още имена на теглили милиони за AM " Хемус " в брой
Още две имена, изтеглили милиони около поръчките за строителството на автомагистрала Хемус, разгласи уеб сайтът Bird.bg. Според обявата...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР