Прокурорът по делото за радикален ислям в Пазарджик Недялка Попова

...
Прокурорът по делото за радикален ислям в Пазарджик Недялка Попова
Коментари Харесай

Съдът отстрани прокурора по делото срещу имамите в Пазарджик

Прокурорът по делото за коренен ислям в Пазарджик Недялка Попова бе отстранена през днешния ден от съда по гледище на обвинените и техните юристи. Решението за отвеждането на прокурора е на Окръжния съд в Пазарджик и не предстои на обжалване.
 Ахмед Муса влиза в Пазарджишкия затвор за 4 години  Ахмед Муса проповядвал в Пазарджик: Ако обърнеш тил на исляма, значи да приемеш за другар християнина
Дотук се стигна поради изказвания на прокурор Попова пред медии от март 2018 година, които съгласно отбраната основават усещане за преднамереност към подсъдимите. Макар че съдията по делото разяснява, че в залата такова предрешение не е демонстрирано, решението е за дефинитивно премахване на обвинителката. Така делото остава с един прокурор - Васил Малинов. Адвокати на 14-те подсъдими за проповядване на коренен ислям желаеха връщане на обвинителния акт в прокуратурата, защото е писан от преднамерен прокурор, и нов обвинителен акт. Това искане бе отхвърлено.

Делото продължава с претенции за изменение на ограниченията за неотклонение на част от подсъдимите.

Настоящият правосъден развой против Ахмед Муса и още 13 негови почитатели от Пазарджик, Пловдив и Асеновград е за налагане на коренен ислям и разпространение на концепциите на " Ислямска страна ". Муса към този момент бе наказан дейно за разпространение на антидемократична идеология, верска непоносимост и апел към война. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР