Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути постановление, с което

...
Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути постановление, с което
Коментари Харесай

Прокурорът по Мата Хари спря второ разследване на политик

Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути разпореждане, с което стопира прокурорската кореспонденция по отношение на напън на избрани лица за прекъсване на изявленията и следствията на вестника по отношение на бизнес активността на депутата от ръководещите Петър Кънев – противозаконните екостикери , които транспортният министър на Промяната Николай Събев даде обещание да спре, само че не го направи, парцелите, които продължава стремително да натрупа по морето, хотела, намесата в локалната власт.

Откъде сте чували за този прокурор ли?

" Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Това са тримата прокурори, взели позорното решение. Те са обслужили по най-грозния метод господин Борисов. Има неща, които да бъдат наричани с същинските им имена. Това са хора, които опозориха себе си и прокуратурата. Това тяхно решение се разяснява в някои от посолствата и то не с най-любезни оценки ”, съобщи преди време за бТВ водачът на партията от ръководещото болшинство АБВ Румен Петков във връзка прекъсването от същия прокурор на следствието по проблема Мата Хари .

Става въпрос за фотосите на чекмеджето на тогава премиера Бойко Борисов, на които се виждаха огромни количества евро и златни кюлчета. Тогава прокуратурата заключи, че не може да се потвърди, че фрагментите са достоверни, макар признанието на самия Борисов, че фотосите са от неговата спалния и крилата му фраза за Мата Хари – съдбовна жена, която ги била фотографирала.

Прокурорът Петров цитира в постановлението си смущаващи неща – назовава " срещи ” преписка сред лица, назовава " интернет – уеб сайтове ” имейли, което никога не подсказва задълбочено запознаване с материалите по преписката.

Най-интересно е, че датираният от 20 май документ  заключава, че заканите против създателя на 19 минути не били довели до нищо, до момента в който не просто от медиите, а от наличното досъдебно произвеждане от 14 март за палежа на входната врата на жилището на дома на журналиста е видно, че истината е друга.

При подобен палеж почина тогавашният началник на Центъра за градска подвижност Марчело Доковски през 2011 година, случай, лишил живота и на детето му, просто тъй като са отворили вратата.

Подобна насмешка е освен безусловно неприемлива за магистрат от Софийската градска прокуратура, тя е несъотносима към обикновените човешки връзки, тъй като в проблема с 19 минути и Петър Кънев не става въпрос за смешки и закачки.

Никой не е пропуснат и нищо не е забравено. Злото е бумеранг и се връща с двойна мощ.

" Интересът клати феса ”, само че " силата е в истината ”.  

 

Радостина Тонева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР