Прокурорът Ангел Кънев, който получи заплаха за живота си, е

...
Прокурорът Ангел Кънев, който получи заплаха за живота си, е
Коментари Харесай

Прокурорът Ангел Кънев, който получи заплаха за живота си, е с охрана над година и половина

Прокурорът Ангел Кънев, който получи опасност за живота си, е с защита повече от година и половина, заяви пред Нова ТВ ръководителят на профилираната апелативна прокуратура Ивайло Ангелов.

Кънев получи патрон в плик - от спецпрокуратурата одобряват опасността изцяло съществено. Той работи по най-тежките каузи, в това число тези на Васил Божков.

" Съдържанието на плика е директна опасност. Ненормално е в кабинета на заместника на административен началник на Специализираната прокуратура да се намерят такива движимости. В подземния свят е ясно какво значи това. Патронът е диря, чисто нов военен патрон с червен маркер. Обикновено въоръжението на чиновници в Министерство на вътрешните работи е с подобен диаметър. " – разяснява Ангелов.

Той добави, че Ангел Кънев работи по едно от най-сложните каузи в Специализираната прокуратура, следите са доста, източниците на опасност могат да бъдат доста.

" Не мога да ви кажа съответния случай, само че служебната информация, която имаме, е тъкмо такава. Работи по най-тежките каузи, в това число и делата на господин Божков. Не мога нито да потвърдя, нито да отрека за връзка с тези каузи. Още се работи. " - добави Ангелов.

Юристът акцентира, че риск от закриването на Специализираната прокуратура за самите магистрати няма, тъй като всеки един от тях ще продължи да работи и да извършва същата служба, на която е и сега.

" Но рискът от закриването на профилираните съд и прокуратура е извънредно огромен. Дано не се окажа неприятен оракул, само че делата ще се забавят с към година-година и половина в оптимистичен вид. ", сподели още Ивайло Ангелов.

Според него обществото би трябвало да знае, както и политиците, че наред с десетината каузи за огромните олигарси, активността на Специализираната прокуратура надалеч по-различна.

" Има каузи в Специализираната прокуратура, които са по 30 тома и такива по 300 тома, голям по размер доказателствен материал. Разследваме организации, които се занимават с данъчни измами на територията на няколко страни. Разследваме организации, които се занимават с трафик на хора, на опиати, на човешки органи, трафик на деца. ", означи Ангелов.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР