Прокурор Йордан Петров е отказал да образува досъдебно производство срещу

...
Прокурор Йордан Петров е отказал да образува досъдебно производство срещу
Коментари Харесай

Парадокс!: Как прокурор Йордан Петров пази Кирчо от ударите на закона и го хвали за „добрата постъпка“ със завода в Ловеч

Прокурор Йордан Петров е отказал да образува досъдебно произвеждане против Кирил Петков за провалената инвестиция във банкрутиралата компания за електрически автомобили, дала обещание отваряне на цех в Ловеч.
Нещо повече – съгласно него Кирил Петков е направил добре, че е подписал меморандум за електрическите автомобили. Това оповестява проверяващият уебсайт BIRD.BG.

SafeNews разгласява текста на BIRD.BG без редакторска интервенция:

Вездесъщият прокурор от Софийска градска прокуратура Йордан Петров се прочу с това, че проверява по едно и също време делото за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и е прекратил дело на Районна прокуратура против Петьо Петров – Еврото. Но в кариерата му има и различен миг, за който не беше известно. Той е проверявал сигнал против някогашния длъжностен министър и министър председател Кирил Петков за меморандума с „ Next.e.GO “ за завода за електрически автомобили в Ловеч, по-конкретно за решението да му бъде оказана държавна помощ от 34 милиона евро без парите да са планувани в бюджета. Сигналът против Кирил Петков е подаден от някогашния министър на вътрешните работи Румен Петков.

Прокурор Йордан Петров е отказал да образува досъдебно произвеждане с два аргумента:

съгласно решение на Конституционния съд Кирил Петков в никакъв случай не е бил министър и длъжностно лице, надлежно не може да бъде измамен под отговорност за закононарушение по работа. Вторият мотив е, че даже и Петков да е бил министър, няма детайл на закононарушение, тъй като “безплатен обяд няма ” и на вложителите би трябвало да се оказва помощ. Накрая Петров е решил да изпрати копие от постановлението си на самия Кирил Петков, тъй като съгласно него “същият към този момент е министър-председател на Република България и следва да е осведомен със сигналите против него (респ. за водените прокурорски проверки) ”.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР