Прокурор в Чехия е спрял разследването по подозрение за измама

...
Прокурор в Чехия е спрял разследването по подозрение за измама
Коментари Харесай

Прокуратурата в Чехия спря разследването срещу премиера Бабиш

Прокурор в Чехия е спрял следствието по съмнение за машинация против премиера Андрей Бабиш, оповестява локалното издание Denik N, базирайки се на два източника, осведомени с решението на основния прокурор.

От канцеларията на прокурора са декларирали, че мнението му по проблема се било " трансформирало ", само че са отказали да дават повече детайлности до формалното известяван на страните.

Полицията упрекна Бабиш в нелегално заграбване на 2 млн. евро дотации от Европейския съюз преди десетилетие, преди да влезе в политиката.

Разследването попречва политическата кариера на Бабиш, откакто множеството партии отхвърлиха да се причислят към държавно управление, ръководено от министър председател, който е обект на наказателно гонене. Партията му АНО завоюва последните парламентарни избори през 2017 година

" Прокурорът показа окончателното си решение по делото, в което той промени юридическото си мнение ", акцентираха от прокуратурата, представени от " Ройтерс ".

" Висш прокурор в този момент ще се запознае с решението, с цел да дефинира дали смяната е законна и оправдана ", допълниха от чешкото държавно обвиняване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР