Прокуратурата влиза във военните дружества - "ВМЗ"- Сопот и в

...
Прокуратурата влиза във военните дружества - "ВМЗ"- Сопот и в
Коментари Харесай

Прокуратурата погна ВМЗ - Сопот и държавната Кинтекс


Прокуратурата влиза във военните сдружения - "ВМЗ "- Сопот и в държавното комерсиално сдружение "Кинтекс ". Поводът е сигнал от икономическия министър Емил Караниколов след напрежението към завода за муниции "Емко ", съобщи Нова телевизия.

Проверява се интервалът от 2015 до 2016 година Според събраната досега информация "Кинтекс " е скючвал контракти единствено с военния цех "Емко ", без да организира търг за най-ниска цена с останалите играчи на пазара.

Междувременно през днешния ден и служащите от "ВМЗ "-Сопот също излязоха на митинг. Причината е опитът да бъде отнето част от производството на държавния цех и трансферирано в частни ръце. Днес служащи от разнообразни фабрики на "Емко " пък стачкуваха пред Народното събрание в София.

Около 200 служащи, които бяха на промяна, излязоха по обед на митинг пред портала на Вазовскитепзаводи. Те настояват, че част от военните произведения, които създават тук и за които имат лиценз, е допустимо скоро да стартират да се вършат в частни предприятия. Така "ВМЗ "-Сопот ще загуби поръчки, а огромна част от чиновниците може да останат без работа.

Синдикатите в най-големия боен комплекс у нас желаеха от държавното управление да редуцира или изцяло да в профил медиаторите при покупко-продажбите сред държавните компании и комерсиалните организации, защото съгласно тях медиаторите изземват огромна част от облагата на завода.

Според синдикатите медиаторите като "Емко " единствено ще върнат "ВМЗ "-Сопот там, където беше преди 5 години – дружество, борещо се за оцеляване.

Припомняме, че в края на юли тази година страната приключи лиценза на "Емко ". Обяснението беше, че в активността на завода са открити редица нарушавания, които би трябвало да бъдат остранени. Сред тях са погрешно запазване на муниции и други субстанции, както и проблеми с пожарната сигурност.

Към момента заводът не може да съхранява муниции. Заради отнетия лиценз се е наложило Държавната компания за търговия със специфични артикули "Кинтекс” да трансферира договорите с "Емко” към "ВМЗ " - Сопот.

Междувременно, чиновниците на "Емко” обявиха, че са в подготвеност за нов митинг. Държавата от своя страна разгласи, че ще върне лиценза на завода, единствено в случай че всички проблеми бъдат отстранени и даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да отбрани хората, останали без приходи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР