Прокуратурата във Варна ще протестира условната присъда на шофьора Жечко

...
Прокуратурата във Варна ще протестира условната присъда на шофьора Жечко
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира условна присъда за катастрофа с убито момиче

Прокуратурата във Варна ще стачкува условната присъда на водача Жечко Кюркчиев от Шумен, който при злополука с висока скорост, доскоро повече от година, умъртви на място 22-годишната Светомира Накева, научи " Труд news ".

Преди два дни Апелативен съд – Варна размени ефикасната присъда на Кюркчиев от три години „ отнемане от независимост “ на Шуменския съд с условно наказване. Възмутени от условната присъда в четвъртък вечерта в Шумен, макар неприятното време, десетки жители и близки на починалото момиче се събраха на митинг против правосъдното решение. 

Прокурорите от Варна са намерили пропуски в работата на апелативните съдии и ще стачкуват пред Върховния касационен съд присъдата в частта й за условното наказване, научи още „ Труд news “. Държавните обвинители са безапелационни, че поради високата скорост, с която Жечко Кюркчиев е провокирал съдбовния случай, той би трябвало да влезе в пандиза. 

Протестът на прокуратурата ще бъде импортиран във Върховен касационен съд след няколко седмици, защото първо от Апелативен съд – Варна, би трябвало да изпратят по формален път на страните по делото условната присъда, дружно с претекстовете към нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР