Прокуратурата в Петрич, приключи дело срещу гръцкия гражданин Т.В.Т., обвинен

...
Прокуратурата в Петрич, приключи дело срещу гръцкия гражданин Т.В.Т., обвинен
Коментари Харесай

Три години условно за грък, хванат с 40 000 кутии контрабандни цигари

Прокуратурата в Петрич, завърши дело против гръцкия жител Т.В.Т., упрекнат за контрабанда на цигари.

На 18.12.2021 година митнически чиновници от митническия отдел „ Борба с наркотрафика “, взаимно с Гранична полиция, са разкрили 679 400 къса цигари (33 970 кутии) в товарен автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.

Около 06,50 ч. на влизане в страната от Гърция транспортното средство е било отклонено за инспекция. Управляваният от гръцкия жител товарен автомобил с полуремарке е бил без товар, оповестиха от държавното обвиняване. При сканиране с мобилен рентген митническите чиновници са открили особеност в пода му. При последвалата щателна инспекция е бил открит особено построен тайник под подовата повърхност. В него са били укрити 3 397 стека с цигари без акцизен бандерол. Стойността на контрабандната стока е 176 644 лв..

Тютюневите произведения са конфискувани, а по случая е формирано досъдебно произвеждане от ГПУ - Петрич.

Подсъдимият Т.В.Т. – лидерът на товарния автомобил, се призна за отговорен за осъщественото от него незаконно действие. Между него и Районна прокуратура – Благоевград е подписано съглашение, което съдът утвърди. С определение на съда му е наложено наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ с 5-годишен изпитателен период, което има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР