Прокуратурата в Охрид образува производство за проверка на твърдения за

...
Прокуратурата в Охрид образува производство за проверка на твърдения за
Коментари Харесай

Македонската прокуратура разследва регистрацията на сдружение Цар Борис III и Център Иван Михайлов

Прокуратурата в Охрид образува произвеждане за инспекция на изказвания за вероятни пропуски при регистрацията на Гражданско съдружие " Цар Борис III " - Охрид , оповестява БГНЕС.

От държавното обвиняване разясниха, че е издадено предписание до Централния указател за даване на цялата документи, обвързвана с регистрацията на това съдружие на българите в Македония.

Сдружението, носещо името на българския цар, е основано на 9 ноември 2021 година , а заявката в Централния указател е подадено на 16 ноември и утвърдено на 17 ноември 2021 година

От прокуратурата показват, че от май тази година, след подадена наказателна тъжба от политическа партия, в Основната прокуратура в Битоля е формирано произвеждане по отношение на регистрацията и действието на Културен център " Иван (Ванче) Михайлов ".

Въз основа на сигнала способният прокурор е издал разпоредби за даване на доказателства, както и претенции за данни от Централния указател и Министерството на правораздаването, допълват те.
 Освободиха подпалвача на българския културен център в Битоля - Ламбе Алабаковски
Освободиха подпалвача на българския културен център в Битоля - Ламбе Алабаковски

Според македонските закони може да бъде наказан от 6 м. до 5 година затвор

Припомняме, българският културен център в наличието на тогавашния министър председател Кирил Петков и вицепрезидента Илияна Йотова. Към България обаче бяха отправени обвинявания в провокация поради несъответствуващия избор на име на клуба. Стигна се даже до апели за преустановяване на Договора за добросъседство и съдействие.

Преди дни в Охрид бе записано съдружие " Цар Борис III " , за което персонално Симеон Сакскобургготски е дал единодушието си. Това е второто сдружение, което се основава в РСМ през последната година и в което вземат участие само жители на РСМ, които имат единствено македонско поданство, само че се усещат като етнически българи.

Еврейската общественост и Фондът за Холокоста на евреите от Македония оповестиха, че с регистрацията на това съдружие се популяризират нацизмът и фашизмът и се популяризира език на омразата.
 За Пендаровски Ванче Михайлов бил хитлерист и нацист
За Пендаровски Ванче Михайлов бил хитлерист и нацист

Президентът на Северна разяснява визитата на български политици в Битоля

След публичните реакции от Министерството на правораздаването оповестиха, че не е подавано искане за позитивно мнение в процедурата по регистрация. Същия ден Централният указател заяви, че Сдружението е записано по реда на Закона за сдруженията и фондациите.

На 21 април - едвам седмица след отриването на културен център " Ванчо Михайлов ", министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски съобщи, че до дни ще станат известни стъпките, които вероятно ще се подхващат по отношение на регистрацията на гражданското съдружие " Ванче Михайлов " и откриването на културния център с това име в Битоля. По негови думи събитието по откриването на този център е " освен това от провокация, тъй като е разбудило духовете от предишното, защото става въпрос за персона, която е била помощник и на Хитлерова Германия, и на Италия на Мусолини , както и на Независимата хърватска страна на [Анте] Павелич ".

На 4 юни артистът на българския клуб. Няколко дни по-късно той беше арестуван, откакто самичък се яви в полицейското ръководство на града, само че
 РСМ взема решение другата седмица за клуба и сдружението
РСМ взема решение другата седмица за клуба и сдружението " Ванче Михайлов " в Битоля

Според него те не били мост за приятелство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР