Прокуратурата в Манхатън предяви обвинения срещу двама българи, основатели на

...
Прокуратурата в Манхатън предяви обвинения срещу двама българи, основатели на
Коментари Харесай

Търсят двама българи за финансова измама за 4 млрд. долара


Прокуратурата в Манхатън предяви обвинявания против двама българи, създатели на компанията "OneCoin Ltd ". Те са обвинени, че са ръководели многомилиардна пирамидална скица за продажба на измамническата криптовалута OneCoin. Константин Игнатов, на 33 години от София, който понастоящем управлява компанията, и сестра му Ружа Игнатова, на 38 години от София, основатели на OneCoin, са подвеждали съгласно прокуратурата вложителите, обещавайки им огромни облаги при невисок риск в скица, възприемана като измамническа. Обвинението твърди, че OneCoin, която още действа, има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата,.

Аз персонално не бих вложил пари в сходно нещо и мисля, че и всеки уважаващ се не специалист, само че човек, който се занимава с криптовалути и схваща най-малко малко от това и се осведоми, много бързо може да разбере, че в тази ситуация става дума за мрежов маркетинг и в действителност не става дума за същинска криптовалута. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Цветан Аврамов, компютърен експерт и специалист по криптовалутите.

Доколкото знам българите водели въпросната компания, те са работели в доста страни - 20-21 страни, всичко наподобява сносно проведено и те са имали много добър опит в този тип пирамиди и очевидно организацията им е разрешила да правят измамата, добави той. Те са работили както работи всяка една сходна скица - посредством другари, познати, провеждат семинари, срещи, на които се смъкват звезди и се изяснява какъв брой елементарно могат да се създадат пари от това нещо и надлежно хората, които са лабилни и са склонни, имат средства може би непотребни, влагат в това, сподели още Аврамов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР