Прокуратурата в Истанбул е издала заповеди за арест на общо

...
Прокуратурата в Истанбул е издала заповеди за арест на общо
Коментари Харесай

На лов за гюленисти в Турция

Прокуратурата в Истанбул е издала заповеди за арест на общо 158 души по две разнообразни следствия против хипотетични членове на придвижването на проповедника Фетхуллах Гюлен. Общо 86 души са били арестувани на обяд, заяви „ Хюриет “. Сред тях има военни и държавни чиновници, съобщи БНР.

По-рано през днешния ден прокуратурата в Измир е издала заповеди за задържане на общо 191 души - някогашни и военни на действителна военна работа. В рамките на следствието при едновременни полицейски интервенции в 22 града в Турция са били арестувани най-малко 145 души.

Вчера при две интервенции прокуратурата в западната провинция Балъсекир и южната провинция Газиантеп издаде заповеди за задържане на общо най-малко 107 души, множеството някогашни и настоящи чиновници на силите за сигурност, по обвинявания за връзки с придвижването на проповедника Фетхуллах Гюлен. Миналата седмица пък по същите обвинявания бяха издадени заповеди за арест на 123 души, от които 103 – военни на действителна работа. На 15 юли се навършват 4 години от опита за боен прелом в Турция. Според управляващите точно тайната организация на Фетхуллах Гюлен стои зад метежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР