Прокуратурата в Анкара започна разследване срещу говорителя на опозиционната Републиканска

...
Прокуратурата в Анкара започна разследване срещу говорителя на опозиционната Републиканска
Коментари Харесай

Ердоган съди говорител на опозицията за обида и клевета


Прокуратурата в Анкара стартира следствие против представителя на опозиционната Републиканска национална партия /РНП/ Бюлент Тезджан, нарекъл президента Реджеп Ердоган „ неграмотен деспот “, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Адвокатът на президента Хюсеин Айдън внесе жалбата в прокуратурата и тя неотложно започва следствието за нанесената засегнатост. „ Реджеп Тайип Ердоган е фашистки деспот. Казвам го на езика, който той и хората му схващат – той е най-невежият, незапознат белязан деспот. През последните към 40 дни Турция е подчинена на политиката на шантажите и заканите. Кой шантажира и заплашва? Човекът, който завзе най-високия връх на страната, който погазва и надвишава президентските пълномощия, водачът на Партията на справедливостта и развиването Реджеп Тайип Ердоган. От позицията на пълномощията на държавен глава той си служи с изнудване и закани. И първо против кметовете от своята партия “, съобщи преди дни Бюлент Тезджан по време на визитата си в провинция Текирдаг.

Заради обществено отправените обидни квалификации прокуратурата наложи възбрана на опозиционния политик да напуща страната. Последваха остри реакции от държавното управление и президентството. Вицепремиерът Бекир Боздаг дефинира изказването на Тезджан като неприемлив удар по президента, който „ подвигна възбраните и осъществя огромните промени “. „ Да се приказва по този начин за президента е дебелоочие и липса на образование. Единствената фашистка партия в Турция е РНП. Ако в Турция имаше един фашист, Бюлент Тезджан нямаше да може да се надигне, да се прави на значим и да крещи сходни думи, нямаше и през мозъка да му мине. Дори и фактът, че той си разрешава да приказва по този начин, е доказателство, че тук фашизъм няма. Това е дебелоочие, което могат да позволен единствено хора с умствени и психологични проблеми “, съобщи Боздаг след съвещанието на съвета на министрите през вчерашния ден. Говорителят на президента Ибрахим Калън уточни, че против Тезджан ще бъде формирано наказателно дело. „ Позорните слова на Бюлент Тезджан от РНП, насаждащи ненавист, са същински позор за основната опозиционна партия. Това не е политика, а враждебно отношение към националната воля. Заради това ще предприемем правни дейности “, написа Калън в обществените мрежи./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР