Прокуратурата ще провери дали периодично пусканият от надзиратели затворник във

...
Прокуратурата ще провери дали периодично пусканият от надзиратели затворник във
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали пускан в отпуска затворник е крал коли

Прокуратурата ще ревизира дали от време на време пусканият от надзиратели пандизчия във Варна е обвързван с атвокражби в града. Това разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг.

Тя изясни, че до вчерашната акция, довела до задържането на трима надзиратели, се е стигнало след сигнал до прокуратурата. Проверката на държавното обвиняване е открила, че пандизчията е бил пускан денем най-малко шест пъти.

По случая са употребявани и специфични разследващи средства.

Лишеният от независимост, който е осъждан неведнъж за автокражби, се е прибирал постоянно преди вечерната инспекция в пандиза. Тримата надзиратели пък го пускали, когато са били на промяна - на вътрешен и външен портал. Засега прокуратурата няма данни те да са получавали пари, само че представителят на Сотир Цацаров не изключи тази догадка.

Наказанието на пандизчията е било 6 години и 8 месеца, от които са му оставали 4 години и 4 месеца. Той е наказан от боен съд за присъединяване в проведена незаконна група за кражба на коли. Арнаудова изясни, че пандизчията е бил доста бърз и профилирал се в автокражбите. Прокуратурата ще ревизира и дали пандизчията не е направил закононарушението бягство от пандиза, само че по думите на представителя на основния прокурор опцията за разбиране на тази догадка е минимална, тъй като действително пандизчията не е бягал и е участвал на всяка вечерна инспекция.

Прокуратурата търси кой по веригата е нарушил задължението си за миналия без инспекция аероплан

Арнаудова даде детайлности и за прокурорската инспекция за миналия без гранична инспекция частен аероплан на летище София. Инспекцията на държавното обвиняване ще е в няколко насоки - в какво се състоят служебните отговорности на наземните оператори; какъв е нормалният режим за частни самолети и други Втората линия на инспекцията ще е има ли нелегално прекосяване на границата. Това закононарушение обаче е съзнателно и ще би трябвало да се откри предумисъл у всеки пасажер.

По думите на Арнаудова в тази ситуация става въпрос по-скоро за несъблюдение на служебни отговорности, а не за съзнателно нелегално прекосяване на границата от пасажерите в самолета. Трябва да се разбере дали гранична полиция или чиновниците на летището са отговорни, разяснява още представителят.

Тя още веднъж изясни, че единствено капитанът на полета е бил тестван. Пътниците са били отведени в преднамерено помещение на летището за инспекции. Там са престояли 70 минути. Без да бъдат тествани обаче пристигнал наземен оператор, който ги е отвел до самолета, който в това време е получил позволение за политане. Арнаудова изясни, че ще бъде тествано дали и по кое време са заплатени летищни такси и за какво не е направена митническа инспекция на самолета, макар че е летял сред България и Гърция, които са членки на Европейски Съюз. " Всички условия в цялост ще дадат отговорите по какъв начин се е стигнало до предоставяне на позволение за политане без гранична инспекция ", добави представителят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР