Прокуратурата ще иска екстрадиция на руския гражданин, за когото се

...
Прокуратурата ще иска екстрадиция на руския гражданин, за когото се
Коментари Харесай

Прокуратурата ще иска екстрадиция на руския гражданин, заподозрян за хакерските атаки

Прокуратурата ще желае екстрадиция на съветския жител, за който се допуска, че стои зад хакерската атака в събота против 14 уеб страницата на български държавни институции, заяви представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, съобщи БНР. 
Тя отхвърли да каже името на обвинения, както и по какъв начин проверяващите са стигнали до него, с цел да не се попречи на работата по делото.
" Колегите обаче ревизират още близо 150 лица. При кои от тях ще бъде открито вероятно, че имат съпричастност към осъщественото закононарушение, ще разберем, когато съумеят да съберат всички обстоятелства по този случай. В момента се ревизират всички тези лица “.
“Работи се взаимно с партньорските служби. Разследването допуска, защото има и интернационален детайл, да бъдат отправени и молби за правна помощ към няколко страни, което ще бъде сторено. Всички обстоятелства, които имат отношение към разследваното от нас закононарушение, ние ще ги съберем и ще съобщим резултатите от тях ", добави тя. 
Петрова посочи, че в случай че съветските управляващи не изпълнят настояването за екстрадиция, следствието против обвинения ще се води задочно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР