Прокуратурата се самосезира във връзка с информация от медийна публикация

...
Прокуратурата се самосезира във връзка с информация от медийна публикация
Коментари Харесай

Прокуратурата с проверка с намерените мъртви прасета в Софийско

Прокуратурата се самосезира по отношение на информация от медийна обява за откритите мъртви свине в региона на дивечовъден сектор „ Боровец ” в Софийско, оповестиха от обвиняването.

Материалите са изпратени по подготвеност на административния началник - прокурор на Районната прокуратура в Самоков, с оглед осъществяване на проверк а за определяне на данни за осъществено закононарушение - замърсяване или допускане на замърсяване на почвата, въздуха, водни течения, басейни, подземни води, водещо до заплаха за хора или животни и растения или до тяхната невалидност за потреблението им за културно-битови, здравни, аграрни и други икономически цели.

Припомняме, че сигнал за откритите животни е подаден от местни хора, които настояват, че има опасност остатъците от разлагащите се животни да отидат в река Сливница, а след това и в Марица.

От компанията концесионер настояват, че не знаят кой и за какво е  изхвърлил прасетата. Не знаят и дали се вижда нещо на охранителните камери. От Българската организация по сигурност на храните направиха инспекция.

Предстои да се вземат проби от животните. Ако се констатира  Африканска чума,  може да се съобщи на дивите животни и да се придвижи в стопанства на прасета. Това би довело до огромни загуби ”, изясни доктор Константин Костов, основен специалист в Областната дирекция по сигурност на храните в област София.

Районът ще бъде  дезинфекциран.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР