Прокуратурата съди бизнсмена Николай Банев за заплаха срещу служител на

...
Прокуратурата съди бизнсмена Николай Банев за заплаха срещу служител на
Коментари Харесай

С ПИЩОВ В РЪКА: Комсомолският милионер Ники Банев щял да гърми Митко Каратиста

Прокуратурата съди бизнсмена Николай Банев за опасност против чиновник на охранителната компания " Делта гард " и нейния дълготраен началник и съсобственик Димитър Спасов - Митко Каратиста, излиза наяве от определение на Софийския градски съд.

Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт против Банев за закана за ликвидиране. По изказванията на очевидеца с букви П.М.Б., Банев насочил против него оръжие и му споделил: " Ще гръмна някого, теб или шефа ти Димитър Спасов ", написа " Медиапул ".

След това П.М.Б. е подал сигнал сигнал в прокуратурата, а шест години по-късно делото е импортирано в съда. Софийският областен съд два пъти го връща на обвинителите за премахване на процесуални нарушавания.

Накрая Софийският градски съд анулира определението на първоинстанционния съд и указва, че делото може най-сетне да тръгне. Проблемите обаче са два. Гардът не помни по кое време тъкмо Банев го е заплашвал, нито помни с какво тъкмо оръжие.



Димитър Спасов - Каратиста (вдясно) на конференция на федерацията по кикбокс

Съпрузите Николай и Евгения Баневи бяха измежду крупните удари на основния прокурор Иван Гешев. Те бяха упрекнати за голям брой закононарушения, само че през 2019 година в съда бе импортирано дело единствено за данъчни закононарушения и пране на пари. Две години по-късно прокуратурата към момента не ги е осъдила, само че за сметка на това Баневи осъдиха страната пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург поради изявленията на Иван Гешев и продължителния арест.

Според решението на Европейски съд по правата на човека Гешев е нарушил презумпцията за невиновност, разяснявайки следствието. В мненията си във връзка Баневи той се позоваваше на източници като Уикипедия и съветваше публицистите да ревизират там по какъв начин семейството е приватизирала 2/3 от работещата индустрия у нас.

През лятото на 2020 година Баневи оповестиха, че са внесли против прокуратурата за противозаконния им арест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР